Sverige
3 oktober 05:14

Hon vill samla hästfolket mot cancer

InsamlingMadelein Nilsson ville starta en insamling där den som skänker också kan få något tillbaka. Sagt och gjort – hon kontaktade Stephanie Holmén och Elin Aspnäs, som nu är med och lottar ut varsin träning. Allt för Cancerfondens skull.

Hon vill samla hästfolket mot cancer
Madelein Nilsson och hennes 5-åriga hopphäst. Foto: Privat

Ryttaren och hästägaren Madelein Nilssons arbetsplats samarbetar med Cancerfonden, så hon visste hur det kan gå till att samla in pengar.

– Jag tänkte att jag ville starta en insamling inom ridsporten, men ge något tillbaka för den som är med och skänker, säger hon.

Sagt och gjort, Madelein Nilsson startade en insamling under namnet Hästfolket mot cancer och  kontaktade två tränare, Stephanie Holmén och Elin Aspnäs, som gick med på att ge en gratis träning var.
– Jag känner dem inte alls, så jag är jätteglad att de gillade idén och ville ställa upp.

Stephnie-holmen-10-191104-rt
Stephanie Holmén bidrar med en träning. Foto: Roland Thunholm
Madelein-nyaste
Elin Aspnäs vill också hjälpa till i kampen mot cancer. Foto: Privat

Träningen lottas ut bland bidragsgivarna. I onsdags startade insamlingen och hittills har det rullat in 2 200 kronor till Cancerfondens konto.
– Målet är att samla in 20 000 kronor under oktober, men förhoppningen är att det kan bli ännu mer, säger Madelein Nilsson.

Hon har själv både familjemedlemmar och personer som står nära som drabbats av cancer.
– Jag tänker att nästan alla känner någon som drabbats, och jag är väldigt glad och tacksam över att folk engagerar sig.

Här kan du vinna en träning – länk till Instagram.
Länk till insamlingen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden