Dressyr
24 november 2020 19:35

Hopphingst flyttar till Isabell Werth

Grenbyte6-årige godkände hingsten Clarksville, ett barnbarn till Casall med Cascadello I som far, ska testa vingarna som dressyrtalang. Och han gör det med bästa tänkbara hjälp - i sadeln sitter numera världsettan Isabell Werth.

Hopphingst flyttar till Isabell Werth
Isabell Werth har fått en ny aspirerande stjärna i stallet, hoppstammade hingsten Clarksville. Här ses han 2019. Foto: Holsteinerförbundet

Clarksville (hingst -14, e Cascadello-Canto, uppf Norbert Frings), som ägs av Holsteinerförbundet, genomförde sitt hingstprov i Schlieckau 2017 med 9,28 i hoppoäng och 8,38 i dressyren.

Under året har Clarksville startat upp till medelsvår dressyr med en beridare på hingststationen, men nu har man bestämt att hingsten ska få fokusera helt på sin dressyrtalang under vintern – hos en av världens bästa dressyrryttare, Isabell Werth. Enligt ett pressmeddelande från Holsteinerförbundet ska Werth nu använda de närmaste månaderna för att se om Clarksville har potential för att klättra i klasserna.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden