Avelsnyheter, Nyheter
24 januari 17:24

Hopphingsten Kannan har gått ur tiden

DödsfallKen Rehill meddelade i dag på sin Facebooksida att den omåttligt populära hingsten Kannan är död.

Hopphingsten Kannan har gått ur tiden
Den världskända Kannan springer nu på de evigt gröna ängarna. ArkivFoto: Dirk Caremans

Han blev 28 år, hingsten Kannan (KWPN f -92, e Voltaire u Cemeta e Nimmerdor). Han är den enda hingsten i världen som legat kvar på topp 12-listan i WBFSH:s ranking sedan 2010, enligt Gfweb.com. ”Styrkan, respekten och mentaliteten som han för vidare till sina avkommor har givit honom ett rykte över hela världen, och han är en av de populäraste hingstarna i världen”, kan man vidare läsa på hemsidan.
Kannan vann fem-, sex- och sjuårschampionatet i Belgien. Tillsammans med fransmannen Michel Hecart tävlade han senare upp på 1,60-nivå och deltog bland annat i EM 2005 i Italien. Men mest berömd är han nog för sin avelskarriär, där några av de avkommor som rönt framgång är Molly Malone, A Pikachu de Muze, Oh d’Eole och Baldo S.

Berättade om dödsfallet på Facebook

Ägaren Ken Rehills tillkännagav nyheten på sin Facebook-sida, med orden ”Min gamla kompis Kanann dog fridfullt. Han har varit nummer ett i världen och det kommer han vara igen om tre år.”.
Bland kommentarerna på inlägget märks ”Jag är så ledsen, Ken, en legend inom hästvärlden”, ”Så sorgligt, jag har haft honom flera gånger till sex rätt olika ston, och han har ALLTID gett utmärkta föl” och ”Hans legend kommer att leva vidare”.

 

 

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden