Avelsnyheter
10 april 2021 19:22

Hoppmatadoren Heartbreaker är död

En hingst som gjort avtryck i hoppaveln har galopperat vidare. Hoppmatadoren Heartbreaker avled under lördagen av ålder, 32 år gammal.

Hoppmatadoren Heartbreaker är död
Heartbreaker med Peter Geerink i sadeln i Aachen 1999. Foto: Arkivbild

Det är Team Nijhof som meddelar den sorgliga nyheten via sin Facebooksida. Hingsten Heartbreaker dog under lördagen av ålder, 32 år gammal. ”Toppförvärvaren, som ägts av vår familj sedan 1989, var en av grundpelarna i verksamheten”, skriver Team Nijhof om hingsten som var företagets första. Team Nijhof skriver vidare: ”Han har en speciell plats i våra hjärtan.”

Heartbreaker var framgångsrik redan som unghäst, då han tävlades av nyazeeländska ryttaren Grant Wilson. Tillsammans var de högt placerade på unghäst-VM både 1995 och 1996. En av hingstens bästa prestationer på högre nivå kom i Falsterbo 1998, där Heartbreaker och holländaren Peter Geerink var med och vann Nations Cup.

Sedan snart ett decennium har Heartbreaker förärats avelsutmärkelser från flera förbund, mycket tack vare den höga andelen avkommor som tävlas med framgång. Några av de mest framgångsrika är For Joy van’t Zorgvliet (e For Pleasure), följd av Grand Cru van de Rozenberg (e Malito de Rêve) och H&M Extra (e Berlin).

– Heartbreaker ger väldigt villiga hästar, sådana som vill hoppa och arbeta, med mycket hjärta.

Det säger Pieter Kersten, tidigare internationell hoppryttare och nu hoppdomare i svenska AVN,  i ett stort reportage om hoppmatadoren som publiceras inom kort.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden