Hoppning
17 december 2018 09:26

Hoppserie med ATG-spel lanseras till våren

1,40-serieI början av nästa år lanseras ATG Riders Leauge - en ny hoppserie på 1,40-nivå. I samband med den nya tävlingen öppnas även möjligheten till vinnarspel i serien.

Hoppserie med ATG-spel lanseras till våren
Nu lanserar Svenska Ridsportförbundet och ATG en ny hoppserie på 1,40-nivå. Foto: Jessica Ortiz Bergström

Det är många ryttare som rider på 1,40-nivå, och nu lanserar Svenska Ridsportförbundet och ATG en ny hoppserie för dessa ryttare: ATG Riders Leauge. Tävlingen kommer ridas med en kvalklass under fredagen och en final för de 40 främsta ryttarna på lördagen. Finalen delas upp i fem heat med åtta ekipage i varje, där varje heat är en tävling för sig. Tävlingen avslutas sedan med en Winning Round.

I samband med Riders Leauge kommer ATG att erbjuda både V5- och vinnarspel på tävlingen. Att det finns ett intresse för spel på ridsporten såg ATG både vid Gothenburg Horse Show och Elmia Scandinavian Horse Show då ATG testade att erbjuda spel.
– Det känns bra att vi efter närmare 40 års samarbete kan addera nya värden i vårt avtal med ridsporten och öka upplevelsen både för publik, ryttare och arrangörer genom att erbjuda spel på hoppning, säger Maria Guggenberger, Head of CSR på ATG i ett pressmeddelande från Svenska Ridsportförbundet.

Tävlingen kommer på grund av möjligheten till spel vara öppen enbart för ryttare över 18 år med svensk licens.

Tävlingsplatser ATG Riders League 2019:

  • Strömsholms Ridsportförening, vecka 4
  • Flyinge Hästsportklubb, vecka 11
  • Borås Fältrittklubb, vecka 12

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 107 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-