Sportnytt
30 januari 2018 09:24

Premiär för spel på hoppning på GHS

SpelUnder Gothenburg Horse Show i februari blir det för första gången möjligt att spela på tävlingarnas hoppning hos ATG.

Premiär för spel på hoppning på GHS
Slutdestinationen för de främsta ryttarna. Foto: Got Event

När Ryttar-VM hölls i Stockholm 1990 fick ATG ett tillfälligt tillstånd av myndigheterna att arrangera spel under mästerskapet och nu är det dags igen, skriver ATG och GHS i ett pressmeddelande: ”ATG tar spel på hästhoppningens högsta klass under torsdag, fredag, lördag och söndag. Det är en (1) tävling respektive dag där det är möjligt att spela Vinnare, vilket innebär att spelarna ska välja och satsa på det ekipage som de tror vinner den dagens hopptävling”.

Spelandet kan ske i butiker, online och på plats i Scandinavium.

Tomas Torgersen, tävlingsledare för Gothenburg Horse Show, i pressmeddelandet, är nöjd med satsningen. ”Vi är både stolta och glada över att ATG gett oss förtroendet att erbjuda vår publik möjligheten att spela vinnarspel på hästhoppningen. Vår tävling erbjuder sport av världsklass, det här kan ge ytterligare en dimension till upplevelsen”, säger han i pressmeddelandet.

”Det är ett spännande initiativ och det ska bli intressant att se hur det hela faller ut. Det kan ge vårt långvariga samarbete framtida möjligheter att ta ytterligare ett steg”, säger Svenska Ridsportförbundets generalsekreterare Annika Tjernström vidare.

ATG ägs av den svenska trav- och galoppsporten.  Överskottet, som förra året var 2 miljarder kronor, går tillbaka till hästsporten.

Om ATG:s spel

Vinnare

  • Det gäller att hitta vinnaren i spelet och om du gör det vinner du grundinsatsen multiplicerat med oddset, som kan sjunka och stiga fram till spelstopp.
  • Ju fler som har spelat på vinnaren, desto lägre odds. Ju färre, desto högre.
  • Blir hästen/hästarna strukna återbetalas din insats.
  • Lägsta insatsen är 5 kronor.

Källa: GHS och ATG

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden