Sverige
11 juni 2016 08:30

Hoppstall drabbade av inbrott

Ett par hoppstall på västkusten har drabbats av inbrott och sadlar för stora belopp har försvunnit. ”Inbrottet känns väldigt obehagligt, men jag är ändå glad att det bara är materiella ting” säger Sofia Kroon.

Hoppstall drabbade av inbrott
Sofia Kroons sadlar stals och när det nu bär av mot Tyskland löser det sig tack vare generösa kollegor.

Två hoppstall drabbades samma natt av inbrott och totalt stals sadlar för runt 240 000 kronor enligt den polisanmälan som Hallands Nyheter har tagit del av.
– Jag tror absolut att det finns ett samband med tanke på att de hände samma natt. Sannolikt kommer sadlarna att fraktas ut ur landet, säger polis Hanna Arnell till tidningen.

1,50-ryttaren Sofia Kroons hus ligger tätt intill stallet strax utanför Varberg och varken de sex personer eller någon av hundarna som bor på gården märkte av de ovälkomna nattbesökarna. Detta trots att de måste passera huset för att komma till stallet.
– Vi hade riktiga lås, men de var uppbrutna. Tyvärr tror jag inte att några lås alls hjälper. Istället är nog larm bättre för att skrämma iväg tjuvar. Det behöver kanske inte ens vara sådana som är kopplade till en larmcentral, utan snarare är det nog viktigt med ljudet som skrämmer bort dem, säger Sofia till Ridsport och konstaterar att tjuvarna den här gången tyvärr verkar ha kunnat arbeta ostört.
Larm är redan på gång på Kroons anläggning, inte minst eftersom Sofia tror att tjuvarna kan komma tillbaka igen – lagom tills ny utrustning är köpt. Tolv sadlar samt annan utrustning stals och för tillfället klarar sig Sofia, som snart ska till Tyskland och tävla, men lånade sadlar som vänliga kollegor har hjälpt till med. Även en gräsklippare stals och därför tror Sofia att någon form av släp måste ha använts för att transportera stöldgodset.  

Verkstaden som hade en larmskylt skonades dock och med larm installerat på hela gården hoppas hoppryttaren på att inbrottet förblir en engångsföreteelse.
– Inbrottet känns väldigt obehagligt, men jag är ändå glad att det bara är materiella ting. Det finns ju de som skadar hästar också, så jag försöker vara positiv och tänker att det viktigaste är att både vi och hästarna mår bra.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden