Sport
10 oktober 2018 12:18

Höstens hästfest har börjat på Elmia

Fem dagar hästNu har hästarna intagit Elmia i Jönköping och startskottet har gått för Elmia Scandinavian Horse Show där fem fullmatade dagar väntar.

Höstens hästfest har börjat på Elmia
Det är Elmia det händer den här veckan. Foto: Roland Thunholm

Fem dagar hästfest väntar på Elmia och i dag börjar tävlingarna. På hoppfronten tävlar ryttare från sex nationer och för Sverige rider bland andra Peder Fredricson, Rolf-Göran Bengtsson, Stephanie Holmén och Fredrik Jönsson. Hoppningen toppas med Volkswagen Grand Prix på söndag och där är Peder titelförsvarare. De yngre ryttarna gör bland upp i en ponny-GP och det vankas final i Torstensons ungdoms-GP.

På dressyrbanan tävlar juniorer och young riders samt ponnyryttare. Unghäst-eliten ska, precis som föregående år, göra upp. Kval och finaler för såväl dressyr- som hopphästar fyra till sju år gamla väntar.

Under de fullmatade dagarna bjuds det även på bland annat familjeshow och clinics med Stephanie Holmén och Carl Hedin, respektive Anna Blomgren och Therese Nilshagen. På lördagskvällen väntar en annan höjdpunkt i form Swedish Selecet Horse Sales, där 3-åriga hopphästar säljs på populär auktion.

Program
Auktionshästar SSHS 2018

Crusader Ice och Stephanie Holmén segrade på Elmia, nu är de segrare i Breeders Trophy också enligt nya resultatlistor.
Crusader Ice och Stephanie Holmén med Ridsporttäcket på då de vann på Elmia. Foto: Roland Thunholm
171028roynehermelinrt
Stor spänning när Chiru Cash, med ena ägaren Magdalena Hermelin till vänster om Royne Zetterman, skulle få sitt slutliga pris på Elmia 2017. En halv miljon blev det till sist. På lördag väntar en ny upplaga av Swedish Selecet Horse Sales. Foto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-