Hoppning
3 januari 2021 10:35
Ridsportplus

Hugo Wihlmarks topphäst såld

RyttarbyteEfter försäljningen av snabba vita Chamie fick stora svarta Fiorentina kliva fram som förstahäst. Det ledde till en fin avslutning på young rider-karriären för Hugo Wihlmark. Nu har även "Bianca" gått vidare till en ny ryttare medan Hugo Wihlmark satsar på två lovande unghästar.

Hugo Wihlmarks topphäst såld
Hugo Wihlmark och Fiorentina. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det började trevande med 1,10-klasser för tre och ett halvt år sedan, men i och med försäljningen av förstahästen Chamie Rtg (SWB sto f 2007 e Corlensky G-Ampere, uppf Linköpings Ridskola AB) hösten 2019 till Ebba Kewenter fick Fiorentina (SWB sto f-10 e Odermus R-Helwan, uppf Amanda Svensson), alias ”Bianca”, kliva fram i rampljuset. Något det svarta stoet gjorde med den äran när hon både fick ta plats på Elmia och Friends, dit Hugo Wihlmark hade kvalat med Chamie. På Friends blev det en fjärdeplats i 1,45 som härlig avslutning på young rider-karriären.

– Fiorentina tvingades ta över rollen efter Chamie och har verkligen visat framfötterna. Det är en fantastisk häst med mycket vilja och scope. Hon är större och långsammare än Chamie, men med ännu mer kapacitet.
– Henne tror jag väldigt mycket på för större klasser, sa Hugo Wihlmark då.

Nu är dock Fiorentina såld till svenska och amerikanska köpare, men hon blir kvar i Sverige, berättar Hugo Wihlmark. Stoet är speciellt för honom.
– Det var den första hästen som jag tog emot när jag startade mitt företag. Det är en stor häst med enorm kapacitet. Ju större hästen är, desto mer tid behöver den och hon var en sådan häst.

Annika Hedman med familj som ägde henne under tiden som jag har ridit henne har varit helt fantastiska. De har varit väldigt förstående och alltid lika positiva mot mig i både med- och motgång. Jag är så tacksam att jag fick möjligheten att ha Bianca under så lång tid.

Uhugowihlmarkrt2
Hugo Wihlmark och och Chamie Rtg. Foto: Roland Thunholm
Toppwihlmark
Hugo Wihlmark och Tova Ottosson satsar tillsammans. Foto: Privat

Någon häst på Fiorentinas nivå har han just nu inte i stallet, men väl två egna påläggskalvar. Den ena är ett sto, född 2015, efter Dinken-Limbus, som köptes på holsteinerauktionen i höstas. Sedan äger han 50 procent i en häst tillsammans med Anna Wemlerth, hos vilken Hugo Wihlmark drillades både i sadeln och när det gäller business i början av sin karriär. Hästen i fråga är en valack, född 2016, efter Voyageur of Lulu (Armitage)-Click and Cash.
– Det är lite extra roligt med honom, eftersom jag red hans mamma när jag jobbade för Anna på Skyrup Country Club.

– Det är två väldigt lovande unghästar som jag ser fram emot att börja tävla med nu 2021.

Om det dyker upp något mer färdigt är Hugo Wihlmark dock öppen för förslag. Sedan i maj 2020 bildar han ett starkt team med flickvännen Tova Ottosson, som även hon rider på toppnivå. Tillsammans huserar de hos Stall Fiby utanför Uppsala, där de just nu har cirka 12 hästar i träning. Totalt finns det 17 boxar på gården.
– I nuläget driver vi varsitt företag, men vi gör allting tillsammans och sköter gården ihop.

– Just nu har vi plats i stallet för ytterligare hästar för utbildning och försäljning.

Ny ryttare på Fiorentina blir Malin Schneider.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden