Blogg
18 juli 2014 15:17

”Hur långt efter ska vi egentligen hamna?”

Hej igen!
De senaste veckorna har varit ett mindre kaos, därav lite frånvaro. Nu är jag dock tillbaka med hundra tankar och åsikter, tillbaka i min vanliga form helt enkelt!

Vad har hänt sedan sist då?
Det största diskussionsämnet kom ju upp för bara någon dag sedan då Svenska Ridsportförbundet ändrade reglerna inom ponnyhoppningen i Sverige. Nya besluten är kort sammanfattat att det nu är tillåtet att tävla ponny upp till 20 års ålder. Mer kan ni läsa i Tidningen Ridsports artikel om detta.

Min största fråga kring detta är ifall Svenska Ridsportförbundet ens vill vara en del av ridsportens elit? Vill ni det? På riktigt?

Detta är det största klivet bakåt på väldigt länge inom svensk ridsporthistoria enligt mitt sätt att se på det. Att inbjuda till att tävla ponny ännu längre leder till en otrolig kvalitetssänkning av svenska ridsporten, för ute i världen räknas inte ponny, ute i världen är det häst som räknas!

Varför är egentligen Tyskland med angränsande länder bäst i världen tror ni? Tur? Pengar? Nej! Tyskland är bland de bästa i världen för att de satsar på sporten! De inser vikten av att avla bra hästar, de inser vikten av att rida stor häst vid ung ålder och de inser vikten i att investera i sig själva. Hela Tysklands ridvärld strävar mot att bli bättre, med deras förbund som ledare!

Vad gör Sverige då? Sverige vågar inte stå upp för sporten och anpassar allting efter de som inte har några ambitioner. Alla ska kunna få vara med på lika villkor. Helt fel tycker jag. Det gäller att kunna skilja på ridning som en sport och som en hobby. Vill du vara en del av sporten får du helt enkelt anpassa dig efter sportens krav och bestämmelser. Vill du bara ha ridning som en hobby anpassar du dig efter det helt enkelt.

Vill du ha kvar din ponny när du fyllt 18 år (eller 16 år som det är i resten av Europa….) så gör du ett val. Du vill inte längre vara en del av sporten. Det är DITT val. Vill du fortfarande ”tävla” finns det goda möjligheter för det också. Sverige erbjuder redan Pay n Jumps och även möjligheten att ”uppgradera” din ponny och rida i storhästklasser. Vill du dock vara en del av sporten anpassar du dig efter den, du får helt enkelt, när du har åldern inne, gå över till storhäst.

Jag förstår inte hur svårt det ska vara för Svenska Ridsportförbundet att stå på sig lite. Stå upp för ridsporten i Sverige! Stå upp för de ryttare som kämpar med blod, svett och tårar varje dag för att driva Sverige framåt! Stå upp för de ryttare som har ambitioner att få Sverige högt upp på rankinglistorna!

Svenska Ridsportförbundet – Nu är det dags att börja skilja på sport och hobby? Hur vill ni egentligen att Sverige ska utvecklas?

/Amanda

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden