Blogg
15 maj 2014 07:33

Tillbaka i Florida

Att komma tillbaka till Florida har varit ungefär som att komma hem igen efter att ha varit borta ett tag. Du vet, allting är bekant och man vet hur allting går till men det är alltid något litet som ändrat, någon rutin som är annorlunda.

Så att göra alla rutiner på morgonen var ungefär detsamma som tidigare, men några hästar är nya och de står på olika ställen vilket gör att jag återigen fått lära mig hur det går till.

Natten när jag kom in kom det också in en tvåårig vild mustang till centret som bara skulle stanna för att sedan bli hämtad av de nya ägarna som just adopterat honom från BLM’s “holding pens”. De andra tjejerna gick ut för att få se en vild vildhäst eftersom de övriga på centret nu är tama, själv låg jag däckad i min säng efter den långa resan. Igår kom de nya ägarna också, men bara för att hälsa på honom. De hade inte haft någon mustang tidigare och visste inte mycket om vildhästar, så Diane visade och berättade för dem hur hon ville att de skulle hanteras och tränas.

Eftersom Diane volonterar som mentor och kan åka ut på kontroller för BLMs räkning ville hon vara säker på att de nya ägarna var införstådda i vad som krävdes av dem. Det är ju trots allt så hästarna hamnar här i slutändan, att folk tar sig vatten över huvudet eller bara inte har tillräckligt mycket förstånd att veta skillnaden på en bra tränare och dålig. Det är inte svårt att knäcka en häst.

Idag kom de och hämtade hästen, så vi hjälpte till genom att flytta flyttbara staketpaneler vartefter hästen gick närmre transporten. Det gick väldigt lugnt och fint till, utan att riskera att varken häst eller människa blev skadad. Som ägare till ett halvblod som är född i fångenskap och därmed i det tama så har jag aldrig tidigare tänkt på hur man skulle gå tillväga att göra sådana saker som lastning med en vildhäst. Som jag tidigare sagt, att vara omrking mustanger och lära sig arbeta med dem är som att lära känna hästar på nytt.

Annars försöker jag just nu komma in i rutinerna, samt hitta mina egna. Tanken är ju att jag ska organisera dessa volontärer, så just nu försöker jag ordna så att det finns rutiner för nya volontärer samt att det finns sheman över vem som är ledig när, och vem som lagar mat när. Excel är alltså min kompis om kvällarna, samt två ödlor som tydligen flyttat in i min trailer. Jag försökte fånga den ena när jag först upptäckte den, men den var något snabbare än mig. Men Diane sa att de är utmärkta att ha eftersom de äter upp alla andra kryp, så jag antar att jag borde låta dem bo i mitt kök och namnge dem istället.

/Lovisa

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden