Blogg
25 februari 2015 07:30

I en liten bubbla

Att jobba med hästar är verkligen som att jobba i en liten bubbla. Varje gård har sin egen bubbla där det mesta snacket handlar om vad som hänt under dagen, hur hästarna mår, hur de gått och så vidare. Att vara en del av ett team är bland det roligaste som finns men ibland är det bra att pausa och inse att världen rullar på utanför vår lilla bubbla.

Något jag alltid varit bra på är att se ”the bigger picture”. Det har hjälpt mig otroligt mycket de dagar då man helst vill gå tillbaka till sängen och rulla ihop i fosterställning, för sådana dagar finns! Men påminner du dig själv om varför du gör det du gör är det lättare att överse farthindren du stöter på.

En annan sak som är otroligt viktigt är att uppskatta små saker som går din väg, till exempel om en häst du rider mycket uppför sig exemplariskt paketera den känslan och bilden för att sedan ta fram den en annan dag när det känns som om att allt går åt skogen. Något som garanteras när du jobbar med hästar är att du kommer vara trött och känna dig sliten. Det är hur du hanterar tröttheten som kan separera dig från andra. Lär känna dig själv och hur mycket du kan pusha dig. Om du brinner passionerat för hästar kommer du antagligen överraska dig själv!

Att jag nu är stationerad i England, en del av ett fantastiskt team och rider en väldigt fin häst är inte tur utan produkten av hårt arbete. Det kan tyckas vara en kliché men för mig är det sanningen. Att vara klok och hitta rätt arbetsgivare och därefter jobba hårt för att visa framfötterna är det jag gjort och här är jag nu. Fortfarande långt från där jag vill vara men jag är allafall på rätt väg!

Hoppas små tipsen ovan kan hjälpa er som funderar på att börja jobba med hästar!

Ha det bra så hörs vi snart!
/Line

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden