Nyheter
12 juni 06:28

Importen av hästar ökar

HästimportFlest hästar kommer till Sverige från Spanien, Irland och Storbritannien. Importen ökade med 25 procent under 2020.

Importen av hästar ökar
Spanska hästar lockar många. Foto: IStockphoto

Svensk avel mäktar inte med att möta efterfrågan, enligt en artikel i Land Lantbruk, som uppger att importen ökade med närmare 25 procent under 2020. Populäraste landet att importera från är Spanien, men även Irland och Storbritannien står starka.

– Det begränsade utbudet innebär att dels åker prisbilden upp, dels tenderar man att skaffa en häst som man annars kanske inte skulle ha köpt. Den kanske inte passar dig som ryttare men bara för att du så gärna vill ha en häst så köper du den i alla fall, säger Mikael Theorén, affärsområdeschef för häst och lantbruk på Agria, till Land Lantbruk.

Ridsport har tidigare rapporterat om att det i pandemins spår är stor efterfrågan på saluhästar och att priserna gått upp, se länkar nedan. Dessutom har antalet försäkrade hästar gått upp.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden