Hoppning
14 oktober 2021 08:54

Indiana tar över efter King Edward – trippel för Sverige

MedaljhästarOS-guldet i Tokyo fortsätter att ge ringar på vattnet för de svenska guldhästarna - förra månaden seglade King Edward upp på förstaplatsen när World Breeding Federation of Sport Horses, WBFSH, rankade världens bästa hopphästar. Nu är det istället H&M Indiana som får kliva högst upp, före två andra svenskridna stjärnor.

Indiana tar över efter King Edward – trippel för Sverige
Malin Baryard-Johnsson och Indiana i kvalet till lagfinalen i OS. Foto: FEI/Christophe Taniére

Varje månad rankar World Breeding Federation of Sport Horses, som fungerar som en paraplyorganisation för världens avelsföreningar, de bästa hästarna inom de tre OS-grenarna.

Efter en tredjeplats förra månaden rankas nu H&M Indiana (BWP sto -08, e Kashmir van Schuttershof-Animo’s Hallo), som alltid riden av Malin Baryard Johnsson, som bäst i världen bland hopphästarna. Stoet är uppfödd av belgiska W. Vanderlinden-van Turtelboom-Ruys, som uttalade sig om det egensinniga stoet i en intervju nyligen – läs den här.

Både Indiana och King Edward, som nu ligger på andraplatsen, kommer från den belgiska stamboken BWP som toppar rankningen för stamböcker. Det är total svensk dominans på den individuella pallen efter september, då tredjeplatsen innehas av SWB-valacken Catch Me Not S (-06, e Cardento-Ramiro’s Son, uppf Krister Svedberg) som tog EM-brons med Peder Fredricson förra månaden. Som stambok ligger SWB kvar på 13:e plats.

WBFSH:s rankning efter september

WBFSH:s rankning av stamböcker

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden