Hoppning
22 september 2021 08:54

King Edward rankad som bästa hopphäst

GuldhästDe svenska guldhästarna från OS fortsätter att skörda framgångar i internationella storklasser. När WBFSH, paraplyorganisationen för världens avelsföreningar, rankar världens bästa hopphästar i augusti ligger King Edward i topp. På tredje plats ligger ytterligare en svensk häst.

King Edward rankad som bästa hopphäst
King Edward och Henrik von Eckermann blev fyra individuellt och vann OS-guld i lag i Tokyo. Foto: FEI/Kai Försterling

Det är inte bara ryttarna som får en skjuts upp på världsrankningen efter Sveriges mästerskapsframgångar. När World Breeding Federation of Sport Horses, WBFSH, paraplyorganisationen för världens avelsföreningar, presenterar rankningssiffrorna för augusti hamnar King Edward (BWP val f-10 e Edward 28-Feo) i topp. Valacken som tog lagguld i Tokyo med Henrik von Eckermann tillhör också den sällsamma skara på tre hästar som hoppat felfritt genom ett helt OS.

Trea är ytterligare en svensk guldhäst, H&M Indiana (BWP sto f-08 e Kashmir van Schuttershof-Animo’s Hallo), som blivit ännu snabbare efter OS med Malin Baryard Johnsson i sadeln. Under GCT-veckorna i Rom tog ekipaget hem inte mindre än två pallplatser i meetingets största klasser – en GP-seger och en andraplats i femstjärniga Global Champions Tour Grand Prix of Italy. Även King Edward var topplacerad i Rom.

Mellan King Edward och H&M Indiana återfinns Explosion W (KWPN val f-09 e Chacco Blue-Baloubet du Rouet), som tog individuellt OS-guld med Ben Maher.

Både King Edward och H&M Indiana är registrerade i BWP, vilket också är den stambok som toppar rankningen. SWB ligger på plats 13 med hästar som Catch Me Not S, som tog EM-brons med Peder Fredricson, och svenskfödde Albfuehren’s Maddox som rids av Steve Guerdat.

WBFSH rankning hästar.

WBFSH rankning stamböcker.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden