Sverige
8 november 2023 05:50
Ridsportplus

Inga bevis för otillbörlig påverkan vid årsmöte

Beslut i DIN/uppdateradStrax före årsmötet fick klubben ett hundratal nya medlemmar, och många av dem kom till årsmötet för att rösta som verksamhetschefen ville. Det hävdar en klubbmedlem i en anmälan till disciplinnämnden, som nu beslutat i ärendet.

Inga bevis för otillbörlig påverkan vid årsmöte
Årsmötet gick inte rätt till enligt en klubbmedlem. Foto: iStock

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Anmälaren hävdar att närmare 100  nya medlemmar tillkom i föreningen strax före årsmötet, och många av dessa kom till årsmötet enbart för att rösta för verksamhetschefens förslag av styrelse och mot oppositionens förslag.

Dessutom hade årsmötet flyttats fram med kort varsel, vilket strider mot stadgarna, enligt anmälaren.

Den anmälda verksamhetschefen svarar disciplinnämnden att hen inte kan bemöta anmälarens påståenden om nytillkomna medlemmar i föreningen, eftersom medlemsregistret inte är offentligt och det skulle vara ett brott mot GDPR att lämna ut medlemsuppgifter.

Svenska Ridsportförbundets disciplinnämnd skriver i sitt svar att medlemsfrågor som regel hanteras av juridiska utskottet, men att frågan om otillbörlig hantering av medlemsfrågor inför årsmöte ändå kan hanteras av DIN.

Men nämnden kan inte finna att det är bevisat att verksamhetschefen på ett otillbörligt sätt påverkat eller sökt påverka omröstningen på det aktuella årsmötet på det sätt som görs gällande i anmälan.

Därför lämnas anmälan utan bifall.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden