Distansritt
1 februari 2023 06:20

Inga svenska ekipage till VM i distans

AvstårHästvälfärden har inte kunnat garanteras på tävlingar i Förenade Arabemiraten. Därför skickas inga svenska ekipage till distans-VM i Boudheib, Förenade Arabemiraten.

Inga svenska ekipage till VM i distans
Odet van Wyk, Gaelle Ollivier Jacob och Nicolas Ballarin från VM i distans i Italien 2021. Foto: FEI/Christophe Taniére

Så sent som i november kom beskedet att VM skulle hållas i Boudheib, Förenade Arabemiraten, 20-26 februari 2023. Ett beslut som mottogs med förvåning av Svenska Ridsportförbundet, som sedan flera år tillbaka valt att inte skickat svenska distansryttare till Förenade Arabemiraten eftersom hästvälfärden inte har kunnat garanteras på tävlingar i landet.

FEI motiverade beslutet med att just arrangören i Boudheib varit ledande i att förändra distanssporten i landet till det bättre.

– Vad gäller VM så är förvisso FEI medarrangör och har gått i god för att hästvälfärden ska garanteras. Men oavsett så var det alldeles för kort tid för att förbereda eventuella ryttare och hästar för en så lång resa och ett mästerskap i så annorlunda miljö jämfört med vad man tränat för, säger Andrea Barth, sportchef iSvenska Ridsportförbundet, till förbundets hemsida.

I stället blir EM i Ermelo, Nederländerna, årets stora mål för landslaget i distans.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden