Hoppning
4 januari 2018 16:17

Ingen Costa del Sol Tour i år

KontraktDen spanska hopptävlingen Costa del Sol Equestrian Tour, som brukar pågå flera veckor både på hösten och våren i staden Mijas, ställs in i år.

Ingen Costa del Sol Tour i år
Staden Mija där Costa del Sol Tour brukar gå. Foto: Aleksandr Tikhonov/Istock

Costa del Sol Tour brukar erbjuda allt från unghästklasser till 1,50-hoppningar, senast under ett tre veckor långt, tvåstjärnigt meeting i november.

Nu berättar arrangören i ett pressmeddelande att tävlingen inte har fått tillstånd för 2018 av de lokala myndigheterna i staden Mijas i spanska Andalusien.

I pressmeddelandet spekuleras det i flera möjliga anledningar till att tillståndet har uteblivit. Det kan vara en försäljning av området där tävlingarna går på gång.

Arrangören är besvikna över att det inte blir några tävlingar under 2018 och hänvisar till ett kontrakt som skulle garantera dem att få hålla tävlingarna. Det ska vara flera år kvar på det här kontraktet. Arrangören – som har investerat mycket på tävlingsanläggningen i tron att tävlingarna ska fortsätta hållas många år till – tänker nu driva frågan vidare via det spanska rättsväsendet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden