Dressyr
7 juni 2020 06:34

Ingen final i Friends när DressagePower startar om

NationelltDressagePower drar igång sina kval i när det blir omstart i tävlingssäsongen inom kort. "Det känns väldigt roligt i dessa tider, en tävling att blicka fram emot," säger Matilda Jakobsson som vann juniorernas serie förra året och leder serien för unga ryttare i år. Det blir en del förändringar i årets upplaga.

Ingen final i Friends när DressagePower startar om
Matilda Jakobsson ser fram mot en ny säsong med DressagePower. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Zahlo Photo

LiveArena & DressagePower Young Rider Trophy, DressagePower Senior Trophy och Future Stars är redo för start när det är tillåtet att tävla igen i mitten av juni.

En som är glad över det är Matilda Jakobsson, som förra året vann juniorernas och i år leder kvalen som Young Rider med Cappuccino.

– Det känns väldigt roligt i dessa tider, en tävling att blicka fram emot, och en rolig tävling dessutom, säger Matilda Jakobsson i ett pressmeddelande från arrangören.

Känslig häst

Hon har haft Capuccino i två år.
– Han är tekniskt svår, ganska känslig och han blir arg och säger ifrån om man gör fel. Jag brukar beskriva honom som en ponny, han älskar mat, att hitta på hyss och att gå i hage. Jag tänkte det här som ett förstaår, att vi skulle lära känna varandra i nya klasser. Men det har gått över förväntan så det är superkul, säger Matilda Jakobsson.

Även DressagePowers grundare Peter Härnstam är nöjd med att tävlandet åter kan börja.

– Vi har sett fram emot det här.  Det är bra att många arrangörer meddelat att de kommer att genomföra tävlingar, säger han i pressmeddelandet.

Regelförändringar

Det finns vissa regelförändringar som gjorts för att anpassa tävlingar efter myndigheternas coronarestriktioner.

Finalen i DressagePower Future Stars går på nationella tävling i Linköping i november, i stället för som tidigare i Friends arena under Sweden International Horse Show.
– För att säkerställa en final gör vi den åtgärden det här året, vi ser det som en större chans att finalen kan bli av då, säger Peter Härnstam.

DressagePowers webbplats med regler

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden