Dressyr
23 mars 2020 10:29

Svensk Grand Prix-tour pausas på grund av coronasmittan

CoronasmittanUPPDATERAD 16:00 Dressage Power väljer nu att pausa sin GP-tour på obestämd tid. "Vi ser det inte som hållbart att ryttare från hela landet ska åka till specifika tävlingar för att rida våra kval", säger Peter Härnstam. Samtidigt ställs även andra kvalet av Lövsta Future Challenge Dressage in.

Svensk Grand Prix-tour pausas på grund av coronasmittan
Peter Härnstam och Kristian von Krusenstierna grundade Dressage Power 2014 med visionen att skapa nytänkande event och projekt inom dressyren. Foto: Roland Thunholm

Live Arena & Dressage Power Grand Prix Tour pausas från och med nu enligt ett filmat pressmeddelande med Peter Härnstam som är en av grundarna till Dressage Power.
– Anledningen är att Dressage Power tillsammans med Live Arena vill ta ett samhällsansvar. Vi ser det inte som hållbart att ryttare från hela landet ska åka till specifika tävlingar för att rida våra kval, säger han.

När tävlingen kan återupptas går i nuläget inte att svara på, men i och med att finalen ligger först den 15 november är förhoppningen att hinna få in tre kval innan dess.
– Vi tycker såklart att det här är supertrist, men i det här läget ser vi ingen annan utväg, säger Peter Härnstam.

Live Arena & Dressage Power Grand Prix Tour arrangeras för fjärde året i rad och nytt för i år är att det endast är tre planerade kvaltävlingar planerade, där det bästa resultatet räknas för att komma till final. Finalen rids av de 12 bästa ekipagen efter tre kvaltävlingar. Live Arena är huvudpartner till Dressage Power.

Tävlingsplan som nu pausas:
Lidköpings Ridklubb 19 april
Kimstad Ryttarförening 24 maj
Djursholms Ridklubb 13 september

Övriga Dressage Power-tourer fortsätter dock som vanligt, i den mån det finns dressyrtävlingar att tillgå. Anledningen till att just GP-touren pausas är för att den endast erbjuder kval på specifika platser.
– Vi vill i nuläget inte arrangera kval dit folk måste åka för att kvala, säger Kristian von Krusenstierna, den andra grundaren av Dressage Power, till Ridsport.

Andra kvalet till Lövsta Future Challenge Dressage var också tänkt att gå i Lidköping, men under måndagen meddelades att kvalet ställs in. Därmed ställs också hela tävlingen in, enligt Lidköpings Ridklubb.

Nästa kvaltillfälle för Lövsta Future Challenge Dressage är på Flyinge den 16 maj. Huruvida det kommer att genomföras är i nuläget oklart.
– Vi tar ett kval i taget och vi följer självklart utvecklingen samt Folkhälsomyndighetens vidare rekommendationer, säger Linnea Källgren på Lövsta Stuteri.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden