Dressyr
27 maj 2020 11:59

Dressage Power drar igång igen

JuniorkvalI och med tävlingsstarten för unga födda 2002 och senare drar Dressage Power nu igång kvalen till Junior Trophy igen. Tävlingstätheten i respektive distrikt är dock det som avgör vilka ryttare som de facto kommer att kunna delta i kval med hänsyn till rådande coronarestriktioner.

Dressage Power drar igång igen
Lina Dolk är en av de dressyrryttare som står i startgroparna när restriktionerna förhoppningvis lättar (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

Alla Dressage Powers tävlingar pausades i slutet av mars. I samband med att tävlingsstoppet för unga födda 2002 och senare hävs den 1 juni, meddelar Dressage Power att kvalen till Junior Trophy också drar igång igen. Men det väcker inte odelad glädje för alla ryttare som nu får möjlighet att kvala.

– Jag bor i Trollhättan och här är det få tävlingar. Vi brukar åka till Stockholm eller Skåne för att tävla, men nu får vi inte det, säger Louise Brantefjord, som hittills leder kvalen i Dressage Power Junior Trophy, i ett pressmeddelande.

Förhoppningen är dock att tävlingsrestriktionerna snart ska lätta.
– Vi tror och hoppas att man kommer att öppna under juli, men vi får avvakta och se. Italien har gjort en ganska stor utredning om olika idrotter och risken för smittspridning, där skalan är mellan noll och fem. Där har man graderat ridsporten på noll, alltså den lägsta risken för smitta, säger Peter Härnstam, en av Dressage Powers grundare.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden