Hoppning
16 december 2016 22:59

Ingen hejd på Malin och Cue Channa

Den svenska tjejduon regerar i London. Det är ingen hejd på Malin Baryard Johnsson och Cue Channa som följde upp sin tredjeplats i 1,55 med en fjärdeplats i 1,60.

Ingen hejd på Malin och Cue Channa
Malin Baryard Johnsson och Cue Channa är snudd på ostoppbara. Roland Thunholm

Olympias första 1,60 för i år var uppkallad efter smällkaramellen, Longines Christmas Cracker. För svensk del fanns det bara ett hopp, men det räckte för att karamellen skulle smälla snyggt. Malin Baryard Johnsson och H&M Cue Channa (SWB, sto, f 2006, e Cardento-Robin Z, uppf Susanne Persson, äg Stuteri Arch) blev fyra och fick drygt 24 000 kronor för besväret.

Banan var inte den lättaste nöten att knäcka, trots att det var ett namnkunnigt startfält. Malin gick ut som nummer 19 i klassen och satte då den tredje nollan. När alla 28 hade ridit gick slutligen fem ut i omhoppning med Malin precis i mitten. Hon drämde till med den klart snabbaste tiden, men fick med sig en bom på vägen. Det gav en finfin fjärdeplats i klassen som vanns av 2012 års OS-vinnare Steve Guerdat med Corbinian.

Placeringen var det svenska ekipagets fjärde på fem starter med Friends och London inräknat. Det svenska teamet trivs uppenbarligen strålande på Olympia och ännu en grå  SWB-tjej, H&M Second Chance, har som bekant levererat på topp (läs mer här). För Malin var 1,60-fjärdeplatsen den fjärde placeringen på fem starter under det här meetinget på 1,45 och uppåt – och än är tävlingen långt ifrån över…

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden