Hoppning
21 maj 2022 06:20

Inte Sveriges dag i andra omgången av EEF Series

EEF SeriesSverige lyckades inte riktigt hitta formen när andra omgången av Longines EEF Series avgjordes i danska Ålborg under fredagen.

Inte Sveriges dag i andra omgången av EEF Series
Hurry Up G och Marcus Westergren gjorde en klart godkänd insats (arkivbild). Foto: Annelie Frank

På fredagen reds andra omgången i Longines EEF Series, nationshoppningsserien som i Europa ersätter den tidigare FEI Nations Cup Division 2. Nationshoppningen reds över 1,45-hinder i två rundor med omhoppning och tio lag kom till start i danska Ålborg. Vann gjorde Frankrike medan Japan och Danmark tog hand om silvret respektive bronset. Sverige som blev trea i premiären i tyska Mannheim fick dessvärre inte till det utan slutade sjua.

Stephanie Holmén och Flip’s Little Sparrow red liksom senast i det svenska laget och gick i mål dubbelt felfritt. Andrea Persson och F. Las Vegas (KWPN val f-10 e Carembar de Muze-Cardento, äg Siw Persson) hade inte sin bästa dag på banan medan Marcus Westergren och Hurry Up G (KWPN sto f-12 e Bernini-Berlin, äg Lena Westergren, Susanne Wetterlin) nollade första rundan men fick ett nedslag i andra.

Succédebut med besk eftersmak

Med i laget var också Erika Lickhammer-Van Helmond och Hesjedal NL (KWPN sto  f-12 e Carambole, äg Lulav Group LLC) som gjorde två fina nollrundor i hästens 1,45-debut. Tyvärr blev det dock ett uteslutet resultat i andra rundan efter en kontroll av stewarden.
– Tyvärr visade det sig att hon hade ett minimärke från min skänkel när vi kom ut och jag blev diskad. Märket var inte i skänkelläget utan förmodligen har min skänkel flugit upp över ett hinder, skriver Erika Lickhammer-Van Helmond till Ridsport.

– Jag har aldrig någonsin varit med om det och har haft Hesjedal sedan augusti. Jag har alltid haft samma utrustning och aldrig haft en tendens till något sådant. Oerhört trist efter en sådan succé, men vi tar nya tag.

Lagledare var Ann-Catrin ”Ancan” Carlsson.

Under torsdagen red Stephanie Holmén även felfritt och snabbt med Thelma Hästak (SWB sto f-12 e Heartbeat-Comes van de Heffinck, äg Astrid Ohlin), vilket resulterade i en andraplats i den trestjärniga 1,45-klassen med 50 startande. Segern gick till belgaren Constant van Paesschen och Vendetta Treize.

Resultatlista Longines EEF Series.

Läs mer och se reglerna för serien här.

Resultatlista 1,45-klassen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden