Hoppning
20 maj 2016 18:17

Inte Sveriges dag i Odense

Fredagen i trestjärniga, danska Odense handlade mycket om Nations Cup med fyra laghoppningar i programmet. För svensk del blev det ingen bra dag. Det har gått bättre individuellt.

Furusiyya FEI Nations Cup Europa division 2 hade flera nationer som tävlade om poäng bland 13 lag till start. Sverige som tävlar i den högsta divisionen får inga poäng tvåan. 20 svenska fel i den första rundan på 1,50-/1,60-höjder var dessvärre två fel för mycket för att bli bland de åtta nationer som gick vidare till den andra rundan. Jacob Hellström var bäst av svenskarna med ett tidsfel för Happy Day Ter Putte.

Young rider hoppade på 1,45-höjder och lyckades bäst av de svenska lagen. 18 fel efter de två rundorna innebar tredje plats bland fem startande nationer. Sverige var bara två fel från andra plats och ett nedslag från seger.

Emelie Grönberg och Under Cover, som oturligt fick lämna Scandinavium och den internationella rundan för young rider när hästen var lätt halt, visade vilken fin kapacitet de har med klassens enda dubbelnolla. Louise Torgersen och Caville var näst bäst i Sverige med 0+4 fel på kontot.

Fem nationer startade även i juniorernas 1,40-hoppning. Där var 20 svenska fel mest i klassen med Norge närmast före på 18 fel. Mikaela Gustaphson/Com Laude var ensam om en svensk nollrunda.

Ponnyekipagen ställdes mot 1,30-hinder, där Elsa Johansson började felfritt med Ballygawleys Little Ferro. Inte bara en gång utan även i den andra rundan. Övriga hade inte samma fina dagsform och Sverige landade sist i den startande kvartetten.

Det har gått betydligt bättre i individuella klasser med både segrar och flera placeringar. Det finaste på 1,50-höjder, där Jacob Hellström var trea med Hansa Kredit Obelix,  Irma Karlsson/Starling sexa och Alexander Zetterman/Cordalis på elfte plats i torsdagens GP-kval.

Fullständiga resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden