Fälttävlan
18 september 08:53

Inte Sveriges EM – hemmanationen i topp

MästerskapDet fanns stora förhoppningar på det svenska young rider-laget till EM i fälttävlan. Men endast två av fyra tog sig i mål och individuellt blev det inga topplaceringar.

Inte Sveriges EM – hemmanationen i topp
Wynja Eriksdotter Rubin blev bästa svensk på EM med Hakunamatata. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle. Foto: Roland Thunholm

Det var terrängen som satte stopp för young rider-ryttarna Anna Evertsson Svane, som föll av på hinder åtta, och Amanda Andersson, som utgick efter utbrytningar. I ett inlägg i sociala medier berättade Amanda att hennes 8-årige Double Carat kändes trött redan tidigt i banan, och att hon därför valde att utgå.

– Jag hade förhoppningar om att vi skulle kunna knipa medalj men då hade allt behövt gå rätt. Värmen tog ut sin rätt mer än vad vi trodde på förhand, det tror jag de andra nationerna håller med om. Sedan fick ju Amanda Andersson bryta efter att Double Carat inte var sitt vanliga jag. Hon gjorde ju självklart 100 procent rätt i det men för laget så blev det ju tufft, sa landslagsledaren Viktoria Carlerbäck om resultatet till Ridsportförbundet.

Kvar till den avslutande hoppningen fanns Wynja Eriksdotter Rubin/Hakunamatata och Wilma Nyhlén/Stinger, men många bommar föll för de blå-gula – Wynja hade fyra ner men blev bästa svensk på en 18:e plats. För Wilma blev det tre nerslag, vilket placerade henne som nummer 25.

Hoppades på mer

Bland juniorerna satte många ekipage en nolla i banhoppningen. För Sveriges Signe Kvarstrand, som var dubbelt felfri i terrängen, blev det totalt 7,6 fel vilket petade ner henne till plats 32 i slutresultatet.

Signe har tidigare vunnit både SM och NM med sin rutinerade Allan V.
– Hon gjorde det jättefint och det ska bli väldigt kul att jobba vidare med dem. Vi hade förhoppningar om topp 10 men nu var det en klass där dressyren fick större påverkan än normalt och då blir det ju svårt att avancera, säger Viktoria Carlerbäck.

Italienarna tog hem lagsegern i young rider-EM, medan Tyskland vann en knapp seger före britterna på juniorsidan. Individuellt blev det ett franskt guld till young ridern Charlotte Bordas/Firewall des Aucels Z och ett tyskt juniorguld till Smilla Maline Philipp/Sir Boggles.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden