Hoppning, Ponny
22 maj 2018 11:17

Svenska unga ryttare hoppade hem en skörd GP-placeringar

Hoppningen i Österrike blev en rejäl framgång för flera av Sveriges unga talanger.

Svenska unga ryttare hoppade hem en skörd GP-placeringar
Philip Svitzer och Zabrino var GP-fyror i Österrike. Arkivbild: Roland Thunholm

Långhelgen i  Lamprechtshausen, där det var hård konkurrens med stora startfält, avrundades med Grand Prix-klasser och de svenska ryttarna såg till att visa vad de går för. Lilly Landgren och Escusa, som debuterade tillsammans i höstas, la beslag på bronsplatsen i konkurrens med uppåt 60 andra childrenekipage.

Lilly och Escusa var nyligen tvåa i GP i Danmark och inledde säsongen med att vinna GP:n på Baltic Cup.
– Jag rider Hagen vecka 24 och hoppas på att göra så pass bra ifrån mig att vi kan bli aktuella för EM, berättar Lilly.

Lillylandgrenescusa
Lilly Landgren och Escusa har en fin säsong. Foto: Privat

I ponnyernas GP  var Philip Svitzer och Zabrino bästa blågula på fjärde plats. Inte långt efter kom Anna Hästbacka med Veni Vidi Vici på sjätte plats. Ytterligare två ponnyekipage tog svenska GP-placeringar i klassen: Fanny Kullmyr med Vox Pop De L’Aulne på placering nio och Ingemar Hammarström med Ocean Des As på placering 11.

Det sistnämnda ekipaget fick in en fullträff i 1,25 där de tog segern. Då kom Sally Wikner och Mystic Impact just efter på andra plats och Ellinor Liwing med Caherview Paddy hoppade hem placering elva.

Ingemar och Ocean De As var även placerade i ackumulatorhoppningen på 1,20 och där var Fanny Kullmyr med Annaghmore Beach Babe bästa svenskar som på placering nio.

Det blev fler svenska placeringar under helgen, bland annat genom Ingemar som placerade sig med Cascara RN i två stycken 1,20 för juniorer. I juniorernas 1,35 knep Ingemar med Captain Sparrow 5  och Ottlia Lundgren med Melker af Herred de två sista placeringarna.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden