Dressyr
5 september 2023 14:13

Internationellt personbästa för Anita Johnsson i grad I

EM i paradressyrUnder tisdagen startade Sveriges första ekipage under EM i paradressyr i tyska Riesenbeck. En ritt som gav internationellt personbästa till Anita Johnsson i sadeln på Currant LA.

Internationellt personbästa för Anita Johnsson i grad I
70.583 % innebär internationellt personbästa för Anita Johnsson och Currant LA. Foto: Kim C Lundin

Resultatet om 70.583 % innebär internationellt personbästa för Anita Johnsson och nioåriga Currant LA (SWB val f-14 e Durrant, u Jemone, e Landlord, uppf Carina Börjesson, Latorps Gård & Bygg AB, äg Anita Johnsson, Helena Ager) i grad I och en åttonde plats i startfältet om 14 ekipage.

Lettland säkrade guldet i klassen genom Rihards Snikus och King Of The Dance som belönades med 75.250 %, följt av tyska Martina Benzinger på Nautika. Bronset gick till Gabby Blake från Storbritannien tillsammans med Strong Beau.

Grad I innebär att ryttarna rider ett program i skritt och därefter ökar antalet gångarter och programmets svårighet upp till grad V, då Grand Prix rids i alla gångarter, i program med bland annat byten och travslutor.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden