Sportnytt
4 juni 2018 12:00

Invigning av naturbanan för hållbara hästar på Strömsholm

NaturligtI morgon invigs naturbanan på Ridskolan Strömsholm.
– Att arbeta hästarna utomhus är en mycket viktig del av vår utbildning, säger Jens Fredricson, stallmästare på Ridskolan Strömsholm.

Invigning av naturbanan för hållbara hästar på Strömsholm
Alva Götesson på Dutch Dedikation och Daniel Svensson på Khan v/d Donkhoeve rider på naturbanan på Strömsholm. Foto: Roland Thunholm

I morgon invigs naturbanan, som ökar möjligheterna för hästar och elever på Ridskolan Strömsholm att variera träning och underlag. På banan kan utomhusträning bedrivas året runt och den blir ett viktigt verktyg i träning av hästar och ryttare, berättar Strömsholm i ett pressmeddelande. Banan har olika slingor med naturliga serier för skritt-, trav- och galopparbete.

”Att arbeta hästarna utomhus är en mycket viktig del av vår utbildning, därför är Agria Naturbana väldigt välkommen”, säger stallmästare Jens Fredricson i pressmeddelandet.

Miljön på Österängen beskrivs som känslig och därför inte alltid lämplig att rida på. Med naturbanan utökas därför möjligheterna till varierad träning.

Ridsport
Daniel Svensson med Khan v/d Donkhoeve trivs bland träden kring Strömsholm. Arkivbild: Roland Thunholm
Ridsport
Banan har olika slingor med naturliga serier för skritt-, trav- och galopparbete. Foto: Roland Thunholm

”Det är väldigt roligt att tillsammans med Agria kunna ge en nystart till den här typen av gymnastiserande arbete utomhus. Alla vet att det är bra för hästarna med varierad träning och det här är något som har gjorts i alla tider här på Strömsholm. Med den här häst- och ryttarvänliga banan blir arbetet ännu bättre”, förklarar Jens Fredricson.

Led i #stoppahältan

Försäkringsbolaget sprider i projektet  #stoppahältan information om hältor, som beskrivs som hästarnas ”folksjukdom”. Mer än hälften av alla skadeanmälningar till Agria handlar om hältor från leder, senor och ligament. Att variera träning, underlag och rid i balans är viktiga delar för att stoppa hältan och naturbanorna är en del i det skadeförbyggande arbetet.

”Tillsammans med Ridskolan Strömsholm vill vi inspirera ryttare på alla nivåer att byta ut ett par ridhuspass i veckan mot arbete i skog och mark för att öka förutsättningen för sunda och hållbara hästar”, säger Agnes Fabricius, vd Agria Djurförsäkring.

Förra året invigdes naturbanan hos på Grevlundagården – här kan du se en film i en tidigare artikel där Peder Fredricson berättar mer om banan och ger tips till dem som själva vill träna på samma vis.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden