Sport
27 augusti 2017 13:07

Irländsk seger, svenskt på pallen

Den avslutande U25-hoppningen fick fin svensk finish när Karin Martinsen och Irma Karlsson åter levererade felfria snabba rundor. Irlands Richard Howley slog dem med bara 17 hundradelar.

Irländsk seger, svenskt på pallen
Richard Howley och Chinook gör mesta möjliga av sitt ärevarv på Ullevi. Roland Thunholm

Den avslutande hoppningen i Lövsta Future Challenge
CSI U25 Grand Prix var krävande. En bana på 1,50-höjd över 13 hinder med 16 språng, tuffare än de två tidigare hoppningarna.

Grundomgången gav åtta felfria av de 19 till start och där fanns både Karin Martinsen på Quantos och Irma Karlsson på Ida vd Bisschop med. 

I omhoppningen var de svenska ryttarna ruggigt snabba men Richard Howley på 10-åriga Chinook lyckades göra en snabbare linje och tog segern om än knappt.


Karin Martinsen och Quantos (SWB f -04 e Quidam’s Rubin-Maraton, uppf /äg Britt och Brage Sundström) slutade på tiden 46,06 efter två felfria rundor. Under lördagen segrade hon tillsammans med Irma Karlsson i duo-hoppningen. 
– Jag tycker att vi båda hade riktigt bra rundor i dagens grundomgång. När vi är så många till omhoppning finns det inget att spara på, det är bara att rida så fort som möjligt. Det fnns inga ställen att vända tvärare utan det gällde bara att hålla galoppen, kommenterade Karin.
– Jag hade en bra dag igår och idag med, jag är faktiskt jättenöjd med resultatet. Min häst Ida vd Bisschop är bara 9 år och jag kan inte släppa allt och bara rida på allt vad det går. Hon är en häst som passar mig riktigt bra, förklarade Irma.

Vad tar ni då med er från att ha varit del av ett stort mästerskap utan att ha press på er att leverera till ett landslag till exempel?
– Det finns så mycket att se och lära av, hur ser konkurrensen ut, hur bygger de banorna, inspirationen av att få se alla de här duktiga ryttarna, det finns bara gott att få av den här chansen att få rida här, sa Karin Martinsen.
– Jag tycker det det är helhetsgrejen, det här att vi får se precis hur allt går till. Vi har våra hästar i stallet bredvid svenska laget, vi ser hur hästskötarna jobbar, hur en del har ett helt koncept, hur de jobbar på framhoppningen, vägen in till banan, det går att suga i sig av allt. Allt som krävs för att vara i den här cirkusen och på toppen av det får vi gå in och testa på själva, det är fantastiskt, sa Irma Karlsson.

Ida vd Bisschop

Segrande Richard Howard hyllar sin häst Chinook (KWPN f -07 e Tygo-Wellington) som ägs av familjen Aikenhead. 
– Jag fick honom efter lite diskussioner, han är tidigare fälttävlanshäst, otroligt het, superkänslig men så makalöst försiktig, förklarar Richard. 
– Det är otroligt inspirerade att se vad det irländska laget gjort. Jag är 25 i år och jag hoppas att jag någon gång i framtiden kan slå mig in i teamet, det är en dröm, precis som det varit makalöt fint att få rida här, nästan overkligt bra, sa Richard Howley.

Resultat
Banskiss

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden