Hoppning
3 februari 2018 13:35

Debutanten: ”Jag blev inspirerad av Steffi”

InspireradI måndags fick hon frågan. I kväll rider Irma Karlsson sin första världscup. "Det känns spännande och jag tror det blir lärorikt," säger ryttaren som har varit på plats i franska Bordeaux sedan i torsdags.

Debutanten: ”Jag blev inspirerad av Steffi”
Irma Karlsson, 24, har redan massor av rutin och har bland annat vunnit YREM-guld. Nu är hon på plats i Frankrike och ska göra debut i världscupen. Foto: Roland Thunholm

Så sent som i måndags fick 24-åriga Irma Karlsson frågan från förbundskaptenen om hon ville åka till franska Bordeux och hoppa världscupen.
– Till en början visste jag inte säkert om jag skulle åka, men efter ett prat med min mentor och tränare Agnetha Lindelöw kom vi överens om att jag och hästarna är redo, säger Irma Karlsson.

Det blev snabba ryck för henne efter att frågan kom och redan i torsdags morse var hon på plats i Bordeaux.
– Att rida en världscup låg inte riktigt i min plan för året, men jag har sagt att jag är intresserad. Nu känns det kul att ha fått frågan och förtroendet.

Förra helgen slog en annan unge svensk hoppryttare – Stephanie Holmén – till och vann vilket har gett uppmärksamhet.
– Jag blev väldigt inspirerad av Steffi och det hon gjorde och är så glad för hennes skull, säger Irma Karlsson.

Världscuphoppningarna börjar 20.30 i kväll och Irma Karlsson rider sin egen Chacconu (OLDBG val f 2008 e Chacco Blue-Perhaps van het Molenvondel, uppf Gestuet Lewitz). Ekipaget går ut som nummer 13 i den 40 ekipage stora klassen. Inga andra svenska ekipage kommer till start.

I går fick Chacconu ett nedslag i sin start på tävlingen och är så förberedd inför uppgiften han kan bli. Irma Karlsson själv rider Balahe i en 1,45-klass sent i eftermiddag.
– Sedan ska jag ut och springa lite och försöka fokusera på något annat en stund. Jag brukar försöka göra det, säger hon.

Start- och resultatlistor

Livesändning SVT Play
Livesändning FEI TV

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 107 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-