Sportnytt
16 oktober 2017 17:47

Irma Karlsson om Cornets framgångar

För tre år sedan tog Irma Karlsson EM-guld för unga ryttare med Cornet. På söndagen vann valacken säsongspremiären i världscupen med Tysklands Daniel Deusser.

Irma Karlsson om Cornets framgångar
Daniel Deusser och Kornet dÁmour var 3:a i världscupfinalen i Scandinavium 2016. Foto: Roland Thunholm

En tid efter att Irma Karlsson vann EM-guld med Cornet (OLBG val f 2004 e Cornet Obolensky-Caletto I, uppf Sabine Sternagel-Boettger, äg Stephex Stables) såldes valacken med den speciella färgen. Han tävlades av USA:s Lauren Hough från september 2014 fram till i somras då Tysklands Daniel Deusser tog över.

Deusser och Cornet leverade en omhoppning som tog andan ur publiken i Oslo och vann säsongspremiären.

tårögd när jag kollade på omhoppningen

– Att se Cornet vinna med en utav världens skickligaste ryttare på ryggen gör mig väldigt glad. Jag blev helt tårögd när kollade på omhoppningen, säger Irma Karlsson.

Utbildade hästen

Det är hon som ligger bakom hästens grundutbildning tillsammans Agnetha Lindelöw.
– Jag visste alltid att han skulle bli väldigt bra, för han har världens största hjärta och gör allt han kan i alla situationer. Att han sedan skulle lyckas på den här nivån var jag inte så säker på, då han kanske inte har all kapacitet i världen. Men han är ett av många exempel på att mentalitet och hjärta kommer längre än kapacitet ibland, fortsätter Irma Karlsson.

Cornet har en speciell plats i hennes hjärta:
– Han är utan tvekan den häst som kommit mig närmast genom åren.

”Tänker ofta på honom”

– Jag tänker ofta på honom och om jag tog rätt beslut när jag sålde honom, men när jag ser honom idag så känns det helt rätt. Han blir väl omhändertagen och har en ryttare som kan ge honom de bästa förutsättningarna.
Irma Karlsson berättar också att hon inte har träffat Cornet sedan hon sålde honom.
– Jag hoppas att jag stöter på honom väldigt snart.

Daniel Deusser själv var lyrisk när han pratade om Cornet på presskonferensen efter sin seger i Oslo:
– Han är väldigt känslig, du behöver lära känna honom, men han har massor av karaktär och vill hjälpa till. Han vill vinna.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden