Dressyr
23 mars 17:38

Isabell Werth efterlyser granskning av originalbilder

BlåtungaNu har en av de tre utpekade dressyrryttarna, som förekom på bilder där hästarna under tävling hade en blå tunga, agerat gällande granskningen på sociala medier. Hon har ett speciellt krav för att ge en intervju till tidningen som publicerade bilderna.

Isabell Werth efterlyser granskning av originalbilder
Isabell Werth och Emilio. Foto: © FEI/Martin Dokoupil

Det handlar om tyska, flerfaldiga OS-medaljören Isabell Werth. Hon var en av tre ryttare som förekom på bilder där hästen hade en blå tunga i en internationell klass i Aftonbladets granskning tidigare i veckan.

Nu går hon ut på sina egna sociala medier och berättar att hon har fått flera förfrågningar från Aftonbladet om att ställa upp i en intervju.

Isabell Werth skriver också att hon har ett villkor för att ställa upp i en intervju, och det är att hon ska få se originalbilderna, innehållande metadata: ”Jag hoppas ni förstår att jag inte kan bemöta det här innan jag har haft möjlighet att undersöka bilderna och dess äkthet”.

Hon skriver också att hon har bett Aftonbladet om att få se originalbilderna, utan att ha fått någon respons för detta, enligt henne själv. Aftonbladet redogör för denna kommunikation i sin artikel.

Även svenske Patrik Kittel och Storbritanniens Charlotte Fry förekommer i granskningen på bilder där hästarna har en blåfärgad tunga. Att hästens tunga blir blå under ritt indikerar att syretillförseln är strypt.

Se den tyska dressyrryttarens inlägg på Instagram nedan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden