Dressyr
28 oktober 2021 10:50

Isabell Werth ohotad GP-segrare i Lyon

VärldscupenDet blev ännu en seger för Isabell Werth när världscupen i dressyr inledde sin deltävling i franska Lyon. Med Weihegold var tyskan ohotad i det korta Grand Prix-programmet, och för svensk del blev det en blygsam placering.

Isabell Werth ohotad GP-segrare i Lyon
Isabell Werth tog ännu en seger, när hon toppade den inledande Grand Prixen i Lyon med Weihegold. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: FEI/Łukasz Kowalski

Hon har vunnit världscupen i Lyon hela fem gånger, och oddsen är låga på att det blir ännu en seger för Isabell Werth när küren rids i morgon fredag. 16-åriga Weihegold fick visserligen ett par smärre missar – bland annat taktinslag i skritten – i dagens Grand Prix men med 78,42 procent var ekipaget ohotade segrare.

Frederic Wandres var den som kom närmast med Duke of Britain FRH på 75,94 procent, före danska Nanna Skodborg Merrald/Atterupgaards Orthilia.

Antonia Ramel är ensam svensk i det andra världscupkvalet för säsongen, med 12-årige Curiosity. Valacken debuterade femstjärnig Grand Prix i somras och nu blev det ett stabilt program som dock saknade det där lilla extra. Drygt 71 procent gav en tiondeplats i det 16 ekipage stora startfältet.

Cathrine Dufour stod för en spännande världscupdebut med 9-årige Vamos Amigos, som delägs av brittiska familjen Pidgley vilka nyligen skapade rubriker då de köpt OS-medaljören Gio av Charlotte Dujardin. Vamos Amigos, som visade mycket energi och uttryck, slutade sexa i debuten.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden