Dressyr
18 februari 16:46

Isabell Werth uttalar sig om uppmärksammad clinic

InternationelltKritiken mot tyska dressyrstjärnan Isabell Werth var massiv när nyheten spreds att hon hade ridit på en clinic för Andreas Helgstrand i USA nyligen. Nu har hon gjort ett uttalande om händelsen på sina sociala medier.

Isabell Werth uttalar sig om uppmärksammad clinic
Isabell Werth och Emilio. Foto: © FEI/Martin Dokoupil

Det är många som har gått ut och sagt att de tar avstånd från Andreas Helgstrand och hans verksamhet efter att dokumentären Hästmiljardärens hemligheter avslöjade hårda träningsmetoder för hästarna på hans anläggning i Danmark.

Därför var det många som höjde på ögonbrynen när tyska dressyrstjärnan Isabell Werth och hennes motsvarighet på hoppsidan, Ludger Beerbaum, deltog på en clinic för Andreas Helgstrand i USA.

När en film släpptes från clinicen fanns det dessutom de som menade att Isabell Werth red en häst i rollkur där. Kritiken gällde alltså både själva samarbetet med Helgstrand men också hur det reds på clinicen.

I sitt uttalande på sociala medier understryker Werth att det inte var fråga om rollkur och berättar också varför hon deltog på clinicen.

Hon uttrycker också en önskan om att det ska skiljas på generellt dålig ridning och hästmisshandel i debatten, och betonar att det är två olika saker och efterlyser en saklig och sansad debatt om hästvälfärd.

Isabell Werth har även tagit över tyglarna på Helgstrands Queenparks Wendy då dansken är avstängd från tävlande.

Se Isabell Werths uttalande om clinicen via hennes Istagram nedan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden