Dressyr
25 november 2023 05:30

FEI ska ”ta itu” med Helgstrand-affären efter dokumentären

Helgstrand-dokumentärenNu har Internationella Ridsportförbundet, FEI, kommit med ett uttalande gällande de träningsmetoder som avslöjades hos danske dressyrryttaren Andreas Helgstrand i en tv-dokumentär.

FEI ska ”ta itu” med Helgstrand-affären efter dokumentären
Andreas Helgstrand och Jovian. Foto: Kim C Lundin

FEI uttalar sig i ett pressmeddelande och börjar med att berätta att de är medvetna om de ”tråkiga bilderna” som har presenterats i den danska dokumentären tidigare i veckan: ”FEI tar alla anklagelser om hästmisshandel på största allvar och hästens välbefinnande måste alltid vara av största vikt,” fortsätter det i pressmeddelandet.

Vidare skriver FEI att de inte kan ta ställning till eventuella åtgärder i det här läget, men att de att har ett nära samarbete med det danska ridsportförbundet och att sanktioner kan komma i fråga när det gäller Andreas Helgstrand

”Vi kommer att fortsätta kommunicera hur situationen utvecklas, och vi vill försäkra ridsport-communityn, olika intressenter och publiken att vi tar tar itu med frågan med största allvar,” fortsätter pressmeddelandet.

I pressmeddelandet framhålls det också att det ansvaret för hästars välfärd gäller ”alla”.

Hela pressmeddelandet finns även publicerat på FEI:s webbplats.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt om skandalen hos Helgstrand Dressage (17)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden