Dressyr
1 december 2023 08:06

Helgstrand Dressage stoppas från att ta emot beridarelever

DanmarkDanska TV2:s granskning av danska dressyrprofilen och affärsmannen Andreas Helgstrand fortsätter få konsekvenser. Detta efter ett beslut av danska föreningen för ridinstruktörer.

Helgstrand Dressage stoppas från att ta emot beridarelever
Andreas Helgstrand. Foto: Susanne Högdahl

Dansk Ride-Instruktør Forening hade under torsdagen ett extra möte där det beslutades att fyra av föreningens medlemmar utesluts på grund av det som framkom i granskningen Hästmiljardärens hemligheter. Detta berättas i ett pressmeddelande och Andreas Helgstrand själv är en av de som utesluts.

Det kommer att vara upp till föreningen om kvartetten kan bli medlemmar igen i framtiden.

Danska tidningen Nordjyske berättar att Helgstrand Dressage inte heller kommer att få ta emot beridarelever. Detta beslut har danska ridsportförbundet tagit tillsammans med föreningen för ridinstruktörer. ”Den behandling av hästar som har framkommit hos Helgstrand Dressage är inte förenlig med att vara en läroplats för beridarelver. Därför är samarbetet om praktikplatser med Helgstrand Dressage och Uggerhalne Sportsrideklub uppsagt,” säger en representant för förbundet till tidningen.

De tre beridarelever som var placerade hos Helgstrand Dressage har redan flyttats och fått nya praktikplatser.

Det var i förra veckan som den uppmärksammade dokumentären sändes i Danmark och omedelbart ledde till att Andreas Helgstrand stängdes av från danska landslaget. Dokumentären är nu inköpt av TV4.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt om skandalen hos Helgstrand Dressage (17)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden