Världen
22 november 2023 20:12

Helgstrand erkänner våld mot hästar

HelgstrandfilmenNu medger Andreas Helgstrand att det begåtts våld mot hästar i hans verksamhet. I en intervju med danska TV2 idag säger han att han är chockad efter att ha sett dokumentären som spelats in med dold kamera på hans anläggning.

Helgstrand erkänner våld mot hästar

– Jag förstår helt vad experterna uttalar sig om, att de kritiserar hård ridning och så vidare, det skulle jag också ha gjort. Det tar jag självklart också stort avstånd från, säger Andreas Helgstrand idag i en intervju i danska TV2.

– Vi rider 350 hästar, 10 000 pass på en månad, det är många. Den kultur om vi ser där, det är inte den kultur jag vill se, säger Andreas Helgstrand, som också berättar att han har varit chockad hela dagen efter att ha sett dokumentären Hästmiljardärens hemligheter.
Dokumentären har till stor del spelats in med dold kamera på hans anläggning och visar flera exempel på våld mot hästar. Se klipp och läs mer här.

TV frågar: Erkänner du att ni har använt våld mot hästar?
– När jag ser den filmen, ja, säger Andreas Helgstrand.

Vad ska du göra för att rätta till det?
– Vi har gått igenom det hela riktigt många gånger de senaste tio månaderna. Och försökt att säga, vad har vi gjort fel? För vi visst väl att det var något galet. Och särskilt, när jag ser det här, så finns det ytterligare att reflektera över hur vi kan göra bättre, säger Andreas Helgstrand.

Se intervjun i TV2 här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt om skandalen hos Helgstrand Dressage (17)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden