Världen
22 november 2023 15:03

Polisanmälan på gång mot Helgstrand

Starka reaktionerDanska TV2:s dokumentär Hästmiljardärens hemligheter, om Andreas Helgstrand och företagets arbetsmetoder, har rört upp starka reaktioner i Danmark.

Polisanmälan på gång mot Helgstrand
Andreas Helgstrand slår ut med armarna när det konstateras att Queenparks Wendy i samband med sin start i Sweden International Horse Show i Friends i fjol hade bitit sig i tungan och fick utgå. Foto: Roland Thunholm

Organisationen Dyrenes Beskyttelse gick under dagen ut med ett pressmeddelande på sin sajt om att de kommer polisanmäla såväl Helgstrand Dressage som Andreas Helgstrand själv och även flera av de ryttare som förekommer i klippen för djurmisshandel. Organisationen uppmanar också det danska ridsportförbundet att stänga av Andreas Helgstrand från det danska landslaget i dressyr.

Tidningen Nordjyske.dk har varit i kontakt med  Jakob Blicher Ravnsbo, som tagit över ordförandeklubban i det danska ridsportförbundet efter att dess ordförande Ulf Helgstrand, far till Andreas, tagit time out med anledning av rättsprocessen gällande klippen i den aktuella dokumentären.

Möte under kvällen

Jakob Blicher Ravnsbo säger till tidningen att förbundsstyrelsen håller ett extra insatt möte under kvällen och därefter kommer med ett uttalande.

De båda avsnitten Operation X: Hästmiljardärens hemligheter, kan streamas via TV2:s playsida för de med danskt betalkort. Dokumentären sänds i dansk tv kl 20 på onsdagskvällen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt om skandalen hos Helgstrand Dressage (17)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden