Världen
29 september 2023 16:00

Ulf Helgstrand kliver av som ordförande i danska ridsportförbundet

Snabbt beslutEfter den växande kritiken mot Andreas Helgstrand och danska ridsportförbundet lämnar nu Ulf Helgstrand, far till Andreas, posten som ordförande i förbundet.

Ulf Helgstrand kliver av som ordförande i danska ridsportförbundet
Ulf Helgstrand med sonen Andreas Helgstrand. Foto: Ridehesten

Ulf Helgstrand har varit ordförande för det danska ridsportförbundet (DRF) sedan 2003 men kliver nu av ordförandeposten med omedelbar verkan. Det meddelar danska ridsportförbundet som kallar reträtten för tjänstledighet. ”Han har stått i spetsen för ridsporten under en lång tid som både inneburit stor utveckling och fantastiska sportsliga resultat, men också stora utmaningar”, skriver DRF på sin hemsida.

Ulf Helgstrand valdes återigen vid fullmäktigemötet i april för ännu en period på två år. ”Sedan dess har det dock visat sig att några av de viktigaste och tyngsta styrelseärendena just nu innebär jäv på grund av familjemässiga relationer”, skriver DRF vidare. Ulf Helgstrand har därför enligt DRF själv erbjudit sig att avgå som ordförande, men efter samråd med styrelsen har han i stället valt att ta tjänstledigt för att styrelsen ska få arbetsro.

Vice ordförande Jakob Blicher Ravnsbo träder under tiden in som ordförande.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden