Hoppning
30 juli 2016 20:35

Isabelle klättrade med felfritt

Isabelle Franzetti höll ihop det hela vägen på children-EM . Efter en rad felfria rundor klättrade hon uppåt och landade hon på delad 15:e plats, vilket är det bästa svenska children-resultatet på ett EM hittills.

Isabelle klättrade med felfritt
Isabelle Franzetti klättrade från plats 30 till 15.

Som enda svensk var Heby RF:s Isabelle Franzetti, 14, med ända till finalen i EM för children på sin Magic Kiss. Väl där blev det två felfria rundor. Två nedslag första dagen hade redan satt stopp för medalj, men genom att avsluta i bästa möjliga stil klättrade hon från plats 30 till plats 15.

– Det har varit både högt och svårt idag och att göra två felfria rundor under dessa omständigheter är verkligen inte enkelt. Isabelle har presterat på absolut toppnivå hela veckan, säger chef d’equipe Thomas Fasteus och fortsätter:
– Jag måste säga att familjen Franzetti har förberett sig på absolut bästa sätt inför detta mästerskapet genom väl utvalda internationella tävlingar, bra reseplanering och mycket bra horsemanship vilket såklart gör det extra roligt att de sedan lyckas prestera som bäst när det gäller. Om jag inte minns fel i all hast så är detta det bästa svenska children-resultatet på EM någonsin.

De nyblivna NM-silvermedaljörerna har varit ett ekipage i ungefär 2,5 år och 16-åringen Magic Kiss (SWB, val, e Lasandos-Mowgli, uppf NE Zachrisson) har tillsammans med sin unga ryttarinna startat upp till 1,30.

Imorgon avrundas EM på Millstreet med bland annat juniorernas upplösning där Ottilia Lundgren ligger tvåa. Samtliga svenska hästar har godkänts i sista checken och är startklara.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden