Avelsnyheter
25 april 06:40

Isabellfärgade Viggo B MagiQ godkänd hingst

DrömhingstEn dröm har gått i uppfyllelse för Rebecca Giegold. Hennes uppfödning Viggo B MagiQ har blivit godkänd hingst i Mecklenburgförbundet. Det unika med Viggo är inte bara färgen, utan även att han har god hoppstam.

Isabellfärgade Viggo B MagiQ godkänd hingst
Stall Magi är uppfödare till en godkänd isabellfärgad hingst med hoppstam. Foto: CKC Foto

Det är något visst med isabellfärgade hästar, det har Rebecca Giegold alltid tyckt. Rebecca är hovslagare på Grevlunda och uppfödare. Tillsammans med Niclas Magnusson driver hon Stall Magi.
− Det började med att jag köpte Viggos mormor av en kund en fredagskväll. Stoet var isabellfärgat och efter Stanford, så det var bra hoppstam. Det finns en del fina dressyrhingstar som ger isabellfärgade hästar, men inte alls lika mycket på hoppsidan.

Mormor Blondie betäcktes med Maloubet de Pleville, och det gav stofölet Bounce Magi, mamma till Viggo. Pappa är Vivaldi K.
Avkomman blev isabellfärgad, och det var långt från den enda fördelen.
− Viggo har hög ridbarhet och ett bra huvud. Han är extremt lösgjord och är lättriden för de flesta ryttare.

Viggo är nu fyra år och har gått igenom det tyska 50 dagarstestet, där han verkligen fick visa vad han gick för under olika ryttare och inför olika domare. Han godkändes och därefter beslutade uppfödarna att de ville försöka få honom godkänd som hingst i Mecklenburgförbundet, ett av de förbund som tar emot isabellfärgade hingstar, vilket inte alla gör.

− Det var Jennifer Kathrine Fogh Pedersen som förberedde och visade honom, och han blev godkänd i början av april. Vi har redan fått förfrågningar från både svenska och utländska stoägare, säger  en stolt Rebecca Giegold.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-