Dressyr
26 juni 2016 16:48

Isac i ensamt majestät

Everlövs Ryttarsällskap avslutade sitt dressyrmeeting med en klasseger till grannen en bit bort. Minna Telde och Isac tog hem helgens högsta klass och vann hederspriset - en målning av konstnären Mia Jonshagen. Jeanna Högberg var etta men hade konkurrens från Anita Roslund, samma procent i Intermediare I.

Isac i ensamt majestät
Isac är en imponerande häst, mycket mekanik och Minna Telde uppskattar sin häst, milt sagt.

Hade det varit någon annan sport så hade rubriken handlat om utklassning men nu gäller det dressyr och då är det lite återhållet. Faktum kvarstår Minna Telde och Isac (SWB val f -05 e Hip Hop-Master, uppf Per Christer Bengtsson, äg Ekeslunds Holding AB) var i en helt egen division i söndagens avslutande Grand Prix Kür. Eller vad sägs om 77,792 procent som seger i en ritt där flera galoppmoment gav 9:or? 
– Vi behöver träna mer på att tävla, speciellt utomhus och då är det utmärkt här, det blir lite atmosfär med flaggor, tält och publik, det är jättebra för oss, konstaterade Minna efter sin seger under lördagen.
Minna Telde bor inte många kilometer från Everlöv på Stuteri 1 utanför Veberöd. Hon har inte lagt planen för Isacs vidare tävlande utan kommer att känna av vad som blir bäst framöver.
– Han är så arbetsvillig, han är en ren fröjd att rida, kommenterade hon.

Andraplatsen gick till ryttaren som nästan abonnerat på segern i Everlövs kür – Charlotte Haid Bondergaard på en Triviant som äntligen spelade med och inte mot henne. I en ritt utan klammeri fick de idag 72,042 procent, en härlig comeback från lördagens Grand Prix då flera rörelser gick åt pipsvängen. Tredje plats gick till maken Rasmus elev Ellesse Tzinberg på Pavarotti som verkligen fått till det i helgen, på lördagen blev det GP-seger för filipinska Ellesse.

Resultat Grand Prix Kür

Intermediare I hade Jeanna Högberg och Dan Brown (Hann val f -08 e Dancier-Hohenstein, äg Skillinge Dressyr AB) som segrare men det var nära hemmafavoriten Anita Roslund tog segern med Bequerel (SWB f -07 e Bocelli-Stedinger, uppf Lena Nyström, äg Ingrid Nyström). De landade på samma procent och skildes åt på allmänt intryck efter att ha bärgat 70,132 procent. Det är förmodligen inte sista gången de två valackerna möts på banan, de har ålderns och nivån inne för starter i Lövsta Future Challenge. 

Hela placeringslistan i klassen bestod av begåvade unga hästar ridna av några av skånes mesta hästutbildare. Quentin SV (SWB f -08 e Quaterback-De Niro, äg/uppf Brita Hermansson) riden av Maj-Christine Ehnberg Fogelberg har gått unghäst-VM och Falsterbo, nu trea på 69,912 procent. Gårdagens kürsegrare Quinello T (SWB val f -06 e Quite Easy-Cortez, uppf Olle Olsson, äg Agneta Rittsel) var tillsammans med Elisabeth Östberg Roos på fjärde plats med 69,035 procent. Helen Persson firade sin födelsedag på Licorie ( Hann f -05 e Licotus-Glorieux, äg Bengt Agering) med femte placering på 68,816 procent. 

Resultat Intermediare I

Everlöv RS dressyrmeeting, samtliga resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden