Sport
10 juli 2016 17:44

Isac segrade – igen

Ņrets Falsterbodressyr bjöd på en härlig finish. Tre svenska ekipage lyfte årets dressyr till högre höjd. Bäst av alla var SWB-registrerade Isac och Minna Telde som bjöd på en kür som lovar otroligt mycket mer.

Isac segrade – igen
Jaaaaa, segern är vår! Minna Telde och Isac på väg in till ärevarv. Kim C Lundin, Kim@witnet.se

Det kanske inte var det hetaste förhandstipset – att det var CDI3*-touren som skulle bjuda på det bästa i Falsterbo. Det var å andra sidan inte känt särskilt tidigt vilka som skulle rida i den.

Nu blev det ett svenskdominerat startfält, ett där de svenska ryttarna stod för härliga ritter. I centrum för uppmärksamheten fanns såklart duellen mellan Emiliata – MadChoo om reservplatsen till OS, det vill säga Emilie Nyreröd/Miata och Mads Hendeliowitz/Jimmie Choo Seq. Där avgick MadChoo med segern.

I klassen handlade det däremot mycket mer om en viss Minna Telde och hennes Isac (SWB f – 05 e Hip Hop -Master, upf Per-Christer Bengtsson, äg Ekeslunds Holding AB). Isac stod 2011 som segrare i 6-årsfinalen 2011 och har gått i final på unghäst-VM två gånger. I kvalet blev det en del fel – i küren till U2-klassiker glänste Isac som en veritabel piaffmaskin, stark, rytmisk spänstig och till synes outtröttlig.

– Jag är otroligt glad för att Isac visar sina kvalitéer även utomhus nu. Han blev lite miljöpåverkad i sina första starter men nu lossnar det och det har varit fantastiskt, sa en överlycklig Minna Telde.
– Jag gör en del svåra saker i mitt program som halt, övergång till piaffpiruett och sedan upp i galopppiruett, det är ganska fräckt, kommenterade hon efter en total på 76,1 procent.

Andraplatsen gick till Mads Hendeliowitz på höga procent om än inte personbästa, totalt 75,85 procent. 
– Vi hade en urladdning i går, jag har fokuserat mest på Grand Prix så vi har inte övat kür så mycket men jag är nöjd med Jimmie, han har gjort en kämpainsats, sa Mads.

Tredjeplatsen gick till den alltid så välridande Emilie Nyreröd med Miata. Få gör så fina centrerade piruetter som de två, en härlig precision och rytm.
– Jag kan bara instämma i det Mads säger. Jag har haft fullt fokus på Grand Prix,  det var en urladdning igår. Så jag tappade lite fokus inför idag, både jag och Miata är lite trötta. Vi kan bättre än så här, kommenterade Emilie efter 74,225 procent.

Förbundskapten Bo Jenå prisade ryttarna.
– Alla tre har gjort en fantastisk helg även om Minna var väl generös med ettorna i kvalet, skojade han. 
– Minna gjorde stordåd med en grön häst, Mads och Emilie visste att det gällde en hel del, jag är glad att de alla klarar att rida under press.

Resultat

HÄR kan du spana in allt som har hänt på Falsterbo Horse Show.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden