Avel, Nyheter
22 oktober 2018 14:47
Ridsportplus

Jackpott för Kerstin Bindekrans 2-årsston

Eklunda OpenKerstin Bindekrans fick full pott när hon åkte med sina två 2-årsston till Eklunda för att vara med i Eklunda Open. Det blev en seger och en tredjeplats för hennes hästar. ”Oväntat, men förstås väldigt roligt”, konstaterar Kerstin.

Jackpott för Kerstin Bindekrans 2-årsston
Vinnaren av Eklunda Open 2018 - Chinixen (e. Chin Champ) visades av Felicia Bindekrans som gärna ser en fortsatt tävlingskarriär med det fina stoet. Foto: Emelie Jansson

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Tre hästar belönades alla med 26,5 poäng av domarna Niklas Jonsson och Johan Ifversen vid Eklunda Open – löshoppningstävlingen för 2-åriga hästar. Som segrare sattes skimmelstoet Chinixen (e Chin Champ-Cartani, uppf Peter Carstensen).

– Jag köpte henne som föl för att vara sällskap till min egen uppfödning, berättar Kerstin Bindekrans, och fortsätter:
– Hon köptes som föl på holsteinerauktionen, men jag köpte henne från Ljungby.

Chinixen kommer ur samma mödernelinje som hingsten Untouchable och fick väldigt goda vitsord.

Inte nog med att Kerstin kom med vinnande Chinixen, även trean Phuxy (e Quality Time-Artist) är Kerstins häst. Den har hon dessutom fött upp själv.

Mamman tävlade ponny-EM

Mamman till Phuxy – Phatsy, tävlades av Kerstins dotter Felicia innan den såldes till familjen Gulliksen i Norge. Phatsy gick ponny-EM 2010 och för ett par år sedan köpte Kerstin tillbaka henne efter att hon de senaste två åren varit på ridskola.

– Jag ringde och frågade om de kunde tänka sig att sälja henne till mig, och det gick bra. Så betäckte vi henne och hon tog sig direkt. Jag har även en avkomma e. Action Breaker som är ett år yngre, men nu får Phatsy bara vara pensionär, berättar Kerstin.

De båda topphästarna har tillbringat sin tid på bete hela sommaren, men har tagits in och löshoppats, letts och vants vid sadel med jämna mellanrum. Inför Eklunda Open lånade de också ett ridhus för att hästarna skulle få prova på miljön i alla fall en gång innan tävlingen.

– Och det var inga problem alls. Visst tycker man väl att man har fina hästar och har sett att de har hoppat bra, men att de skulle få så här fina poäng var oväntat, förklarar Kerstin.

Hästarna är i dagsläget inte till salu, även om intresset för framför allt Chinixen var stort från representanterna för franska Fences.

– Jag sa nej, min dotter vill ha minst en av dem kvar men vi får väl se vad som händer så småningom. Just nu vill vi inte sälja i alla fall, konstaterar Kerstin som är en meriterad uppfödare. Hon har bland annat två uppfödningar som har gått världscupen i dressyr, och haft med föl som har sålts på elitfölauktionen, bland annat.

Eklunda2
Hemeralds första avkommor utmärkte sig på Eklunda Open. Här He’s Golden Z, hingst e Hemerald u Ugea e Indoctro, uppf o äg Caroline Söderberg, som kom tvåa. Foto: Emelie Jansson

Bland de fem placerade hästarna i Eklunda Open fanns två ur hingsten Hemeralds (f-12 e Emerald van’t Ruytershof-Ultimo, uppf. C. Kuijpers, äg. Lena och Benny Zeiloth) första årgång. Något som förstås gladde arrangören Lena Zeiloth lite extra.

– Det är roligt att de verkar ha nedärvt hans kvaliteter och hans goda temperament, menar Lena Zeiloth nöjt.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden