Dressyr
12 juli 2019 13:43

”Jag är fortfarande lite i chock”

Falsterbo Horse ShowFörstaårssenioren Denise Ljungkvist och Soega dansade sig till seger i Falsterbos trestjärniga Grand Prix på fredagsförmiddagen. Hans Peter Minderhoud och Paulinda Friberg tog hand om andra- och tredjeplatsen.

”Jag är fortfarande lite i chock”
Förstaårssenioren Denise Ljungkvist och Soega skrällde i Falsterbo. Foto: Pernilla Hägg

– Jag är fortfarande lite i chock. Soega (sto -07, e Sandakan-Amiral, uppf Anette Richard) är tolv år och kan lätt bli ganska het och spänd, men har jag henne med mig vet jag att det kan gå riktigt bra och det gjorde det i dag. Jag hade också turen på min sida, det var tajt där i toppen, säger en strålande glad Denise Ljungkvist, som gör sitt första år som senior i år.

Ritten var mjuk och avspänd utan några missar och publiken jublade när det stod klart att ekipaget landade på 70,565 procent och därmed förpassade holländske Hans Peter Minderhoud och Glock’s Casper – som länge ledde klassen – till en andraplats med procenten 70,326.

Hans Peter Minderhoud Glocks Casper-8391
Hans Peter Minderhoud fick se sig besegrad. Foto: Pernilla Hägg

– Jag är väldigt nöjd med hela ritten, det är nog en av våra bästa ritter och det var kul att få göra den här på Falsterbo, säger Denise Ljungkvist som haft Soega i sin ägo sedan stoet var två år.

Ekipaget har haft fina framgångar i U25-klasserna där de har ridit både EM och NM. De har ridit 7-årsfinalen i Falsterbo och vann även båda U25-klasserna här för två år sedan.
Debutåret som senior har gått i raketfart. I juni tog de silver på SM och de red även i guldlaget på NM för ett par veckor sedan.
– Mitt mål för året var att komma hit till Falsterbo, jag har inte gjort någon längre plan än så faktiskt, det får vi sätta oss och göra nu. Men mitt stora mål är att jag vill rida stora mästerskap som VM och OS, säger Denise Ljungkvist.

Paulinda Friberg Di Lapponia T-7690
Paulinda Friberg red in på en tredje plats med Di Lapponia T Foto: Pernilla Hägg

Paulinda Friberg och Di Lapponia T slutade trea på 70,130 procent. Ida-Linn Lundholm och Dan Brown kom fyra, tätt följd av Natalie Oldfors och Mickey M. Klassens sista placerade blev spanjoren Severo Jurado Lopez Rialto Star.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden