Sport
9 juli 2016 18:45

”Jag har gjort vad jag kan”

Lördagens sista klass var Grand Prix i CDI3*-touren eller slaget om reservplatsen till OS i Rio som man skulle kunna benämna den. Rond 1 togs hem av Mads Hendeliowitz på en Jimmie Choo Seq i stor form och ryttaren var sprudlande glad. Imorgon går rond 2 i kür.

”Jag har gjort vad jag kan”
En glad segrare som glatt galopperar - Mads Hendeliowitz och Jimmie Choo Seq Kim C Lundin, Kim@witnet.se

Tio ekipage kom till start idag och det var en klar svensk dominans i startlistan.

Bäst på banan idag var Mads Hendeliowitz med sin begåvade Jimmie Choo Seq. De red ihop 73,38 procent inför eniga domare.
– Jag är verkligen jätteglad, jag har aldrig haft så bra känsla inne på banan som idag. Min häst var med mig, han var het, han var på, fantastisk, sa Mads Hendeliowitz.

De införde en helt ny stil på ärevarvet, en slags saxen i rekordtempo.
– Jag kör en ny rörelse, ”ökad Grand Prix” för att korta ner tiden på programmen, skämtade segraren.

Den dynamiska duon förbundskapten Bo Jenå och Supervisor Kyra Kyrklund observerar de svenska ekipagen noga inför reservuttagningen. De två kandidaterna som är hetast är Emilie Nyreröd och Mads Hendeliowitz. Tvåa och etta idag, vilket säkert inte gör det lättare för duon. 

– Jag har gjort vad jag kan och ridit mitt bästa, mer går inte att göra, inne på banan tänker jag inte på OS-uttagning, förklarade Mad Hendeliowitz.

Emilie Nyreröd och hennes Miata gjorde ett bra program, inte ett fel. Det blev 71,48 procent och de placerade sig före tyske Marcus Hermes på Royal Mirage.

Minna Telde med Isac gjorde en finfin återkomst i Falsterbo, han har fina framgångar här som unghäst. Nu blev det ett och annat misstag men oj vad det lovar gott för framtiden. 
– Jag gjorde en del misstag, jag kan till exempel inte räkna byten längre och skulle gärna vilja att publiken hjälpte mig med det, skojade Minna.
– Det gör inget alls, jag tyckte Isac skötte sig fantastiskt här. Jag går lite i ett lyckorus sedan lite mer än två veckor. Min Johan har ordnat upp allt med gården och jag har kommit ur mina bekymmer, det känns helt underbart men lite ofokuserad är jag, sa Minna Telde.

Imorgon går küren med en rond till i reservuttagningen.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden