Dressyr
19 augusti 2021 20:20

Jämnt i toppen efter första SM-dagen

MästerskapTorsdagen på Flyinge var vikt åt den första SM-klassen för unga ryttare, där 34 ekipage kom till start. En FEI Prix S:t Georges stod på programmet, och det blev en jämn historia där Linnéa Holmgren tog hem segern med knapp marginal.

Jämnt i toppen efter första SM-dagen
Precis som på SM 2018, då som junior på bilden, tog Linnéa Holmgren och QC Sir Dennis idag hem det första kvalet på SM för unga ryttare. Foto: Roland Thunholm

Det började inte på bästa sätt för Linnéa Holmgren och QC Sir Dennis (OLDBG val -10, e Sir Donnerhall I-De Niro, uppf Josef-Ludwig Brinkhus, äg Stall Buskhaga, Malin Holmgren), som fick en fyra av domare C för sin inridning. Men därefter fortsatte ekipaget stabilt och slutade på 71,91 procent, något som räckte till en knapp seger före Ellen Lindén Urnes/Fairy Tale och Amanda Lindholm/Rozette.

Vädret och omgivningarna blev en extra utmaning för ryttare och hästar, då blåsten ställde till det rejält för vissa – tre ekipage kunde inte genomföra sina ritter och blev uteslutna.

Samtliga ekipage går vidare till det andra SM-kvalet, som rids i morgon fredag. Därefter ska de 15 bästa efter de två omgångarna göra upp om medaljerna i SM-finalen på söndag.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 90 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden