Hoppning
17 oktober 2021 17:03

Jens Fredricson världscuptrea i Oslo

VärldscupenDet blev en spännande upplösning i världscuppremiären i Oslo där Jens Fredricson och Markan Cosmopolit var ett av sju ekipage till omhoppning. Det nya svenska superekipaget slutade på bronsplats med holländaren Kevin Jochems i topp. Även Stephanie Holmén plockade världscuppoäng.

Jens Fredricson världscuptrea i Oslo
Jens Fredricson och Markan Cosmopolit klarade kraftmätningen i Oslo med bravur. Foto: Helene Gjerde Aamdal

Jens Fredricson och Markan Cosmopolit (SWB f-11 e Cohiba-Calido I, äg Interbreed AB och Strömsholms Markenteri) hade startnummer 15 i grundomgången och satte den andra nollan i det 35 starter starka startfältet. Det blev slutligen sju ekipage till omhoppning där Jens Fredricson gick ut som andra ryttare med ”Cosmo”.
– Han är inte den snabbaste hästen i världen, men vi gör så gott vi kan, sa han till SVT inför omhoppningen.

”Så gott vi kan” innebar en rejäl satsning från Jens Fredricsons sida. Markan Cosmopolit var med på noterna och gick tajt och snävt både runt och över hindren – och Sveriges nya superekipage landade slutligen på bronsplats i säsongens första världscuptävling. Holländaren Kevin Jochems fick kliva högst upp på pallen efter en kanonritt med Turbo Z medan belgaren Pieter Clemens tog hand om silverplatsen med Hulde G.

Longines Wc_kevin Jochems_foto_helene Gjerde Aamdal-611 1
Kevin Jochems och Turbo Z var sist ut och snabbast. Foto: Helene Gjerde Aamdal

Andra bästa svenska ekipage var Stephanie Holmén och Flip’s Little Sparrow som visade fin form, men dessvärre blev det ett nedslag på andra hindret i grundomgången. Ekipaget slutade på en nionde plats och fick med sig åtta världscuppoäng.
– Det var längesedan jag red en så stor klass, väldigt kul att vara tillbaka. Det var tufft men jag hade en jättebra känsla och är väldigt nöjd med Sparven. Vi fick en bra placering trots allt som gav fina världscuppoäng, sa Stephanie Holmén efter klassen.

Texten uppdateras.

Resultatlista.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden