Hoppning
24 augusti 2021 08:50

Jens Fredricson och ”Cosmo” tog första internationella topplaceringen

GP-placeringJens Fredricson och Markan Cosmopolit har under året samlat ihop en rad GP-segrar i Sverige. Nu har ekipaget tagit klivet utomlands och den fina formen håller i sig. I helgen tog ekipaget sin första internationella 1,55-placering i Belgien.

Jens Fredricson och ”Cosmo” tog första internationella topplaceringen
Det går bra nu för Jens Fredricson och Markan Cosmopolit. Foto: Roland Thunholm

Jens Fredricson och Markan Cosmopolit (SWB val f-11 e Cohiba 1198- Calido I, uppf  Sören Savgren, äg Strömsholms Marketenteri) visar verkligen att de vill vara med i leken. Efter segertåget i Sverige tog ekipaget i mitten av juni hem sin första 1,50-seger utomlands i danska Uggerhalne.

Nu har Jens Fredricson och ”Cosmo” tagit nästa kliv internationellt. I helgen kammade duon hem sin första topplacering i den trestjärniga 1,55-klassen med en fjärdeplats i belgiska Zandhoven. Startfältet bjöd på 41 ekipage och det var trippelt belgiskt i topp med Koen Vereecke och hästen Lector vd Bisschop överst på pallen.

Segertiden i omhoppningen var 39,37 sekunder. Jens Fredricson och Markan Cosmopolit red in med ett nedslag på tiden 40,10 sekunder. Fjärdeplatsen gav drygt 50 000 kronor i prispengar.

Vart ekipaget styr kosan härnäst är ännu inte klart.
– Vi jobbar med det nu, Jönköping är med i planen, berättar Jens Fredricson för Ridsport.

Resultatlista.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden