Hoppning
1 augusti 2021 10:00

Ännu en GP-seger till Jens Fredricson och Markan Cosmopolit

SundbyholmJens Fredricson och Markan Cosmopolit fortsätter segertåget, denna gången med vinst i första omgången av ATG Riders League på Sundbyholm. Det var ekipagets sjätte GP-seger den här säsongen och nu tar Jens Fredricson sikte på större uppgifter. Dessutom har det ridits 1,45-klasser i Mantorp.

Ännu en GP-seger till Jens Fredricson och Markan Cosmopolit
Jens Fredricson och Markan Cosmopolit har verkligen fått upp ångan. Foto: Roland Thunholm

ATG Riders League har i helgen dragit igång på Sundbyholm utanför Eskilstuna. 1,50-klassen avgjordes med winning round under lördagen och här toppade Jens Fredricson och Markan Cosmopolit med tiden 46,40 sekunder. Marcus Westergren och Faya São Miguel red in på andraplatsen med tiden 46,57 sekunder medan Emma Emanuelsson och Stakantura blev trea på 47,15 sekunder.
– Det här var sjätte Grand Prix-segern den här säsongen för Markans Cosmopolit, säger Jens Fredricson till Svenska Ridsportförbundet.

Att det skulle gå så bra med skolhästen från Strömsholm hade Jens Fredricson inte kunnat drömma om. Nu gläds han tillsammans med hästägaren Ing-Britt Stefanussen, Markan på Strömsholm, och tar sikte på större uppgifter. Målet är att få komma ut internationellt, skaffa rankningspoäng och kanske få chansen i mästerskapssammanhang.
– Jag har världens bästa hästägare och vi har väldigt roligt tillsammans, fortsätter Jens Fredricson.

Hos Mantorp Hästförening vann Viktor Edvinsson lördagens 1,45-klass med Chipsy, nära tre sekunder före tvåan Anna Hugoson-FeldtTurmalin 1202. Värt att notera är att Malin Baryard Johnssons tidigare mästerskapshäst Cue Channa blev trea i klassen med Filip Ågren i sadeln.

I fredagens 1,45-klass toppade Magnus Jacobson dubbelt upp med Diarado’s Rose ELiTH på förstaplatsen och med Heartgold som tvåa.

Resultat 1,50 på Sundbyholm.

Resultat Mantorp.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden